Ana Sayfa | Üyelik | RSS   Son Güncelleme :  4 saat önce  
Forum |  Tarihçe |  Media |  Radyo |  Başkanlar |  Yeşil Beyaz Sohbetler |  Tam Saha Pres |  Portreler |  YSBÖYazarlar |  Teksas |  Künye
Şampiyonlar Ligi tarihçesi (Özel haber)  |  Bursastore'dan özel tasarım  |  A2 tam gaz!  |  Turgay, Stepanov ve Svensson'da katıldı!  |  Bursasporlular ekran başına!  |  
 
  Ana Sayfam yap - Sık kullanılanlara ekle - Yeni Haber geldiğinde beni mail ile uyar    

Sadettin KARAÇAM
Yükselen Çıtayı Yukarıda Tutmak İçin-1
Devrim Çetin
Geleceği mi kurtaracağız, günü mü?
Murat Tamzok
SIRADAKİ LÜTFEN !
Enbiya Topal
Tesadüf
İsmail Akkanat
Yola Devam
Yetkin Önürmen
YOLA ÇIKTIK GİDİYORUZ
Bülent Sabırlı
İşte Şimdi Büyüksün Kupa!
Fatih Öğreten
Susarsan Kazanırsın
Akın Alan
İçi Doldurulamayan Kavram:Kurumsallaşma

YEŞİLE SEVDALI BEYAZ ÖYKÜLER

 


 
fotoğraf
11.12.2009

 deneme test
5 fotoğraf
03.01.2009

 
 
Günaydın Bursa
04.06.2009


Enbiya Topal
Yaklaşık üç haftadır Ertuğrul Sağlam’a selam vererek başlıyorum güne.Her sabah gülümseyen yüzü ile güne başlamak,bugün de aramızda olduğunu ve Bursaspor için projeler ürettiğini biliyor olmak huzur ve mutluluk veriyor.
Ertuğrul Sağlam’lı bilboardların verdiği huzuru yaklaşan kongre öncesi yaşananlar ve kongrede yaşanması muhtemel gerginlikler biraz olsun kaçırıyor olsa da,hocama güveniyor ve “başladığı işi yarım bırakmaz” diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum.
Huzuru birkaç gün daha erteleyip kongre konusuna geldiğimizde ise sancılı bir sürecin yaşandığını görüyoruz.Tabi yeni bir durum değil bu.Genel itibari ile sancılı geçer Bursa’da kongreler.Her dönemin ve akabindeki her kongrenin kendine has sıkıntıları olur.Eğer başarılı ve kabul gören bir başkanla kongreye giriyorsanız ve mevcut başkan aday olmamışsa, ya kasada para kalmamıştır,ya başkan heyecanını kaybetmiştir,ya da taraftara küsmüştür.Yeni dönemde aday olmayarak takımı sahipsiz kalma riski ile baş başa bırakacağını bile bile adeta “beter olsun” mantığı ile hareket ederek ceketini alıp gider.Ardından meydanı boş bulan fırsatçılar aday olup başkan seçilir ve tahmin edilen süreç yaşanır.Önce medya,ardından da taraftar baskısı ile başkan kısa sürede istifa ettirilir.Ve bu kez eski başkanlardan veya şehrin büyüklerinden biri takımı sahipsiz bırakmamak adına(!) tekrar aday olur ve büyük ihtimalle tek aday olarak seçime girerek başkanlığı kazanır.
Geçmişteki kongre süreçlerini incelediğimizde daha farklı senaryoların da oynandığını görebiliriz.Fakat Bursa’nın en aşina olduğu senaryoyu yazmak ve hatırlatmak istedim.Bu kongrenin ise bugüne kadarki senaryolardan biraz farklı olduğunu görmek insanı heyecanlandırıyor olsa da süreç içerisinde yaşananların camiada ciddi bölünmelere yol açması, heyecanın yerini kalp kırıklarının almasına sebep oluyor.
Süreci biraz incelemek gerekirse kongreye üç önemli adayla gidiyor olmak Bursaspor için faydalı gibi görünüyor.Adaylar arasındaki rekabetin doğal olarak takıma da olumlu yansıyacağı düşünülüyor.Mevcut başkan ve ikinci başkanın yeni dönem için başkanlık yarışına giriyor olması yarışa ayrı bir renk katarken, Bursaspor’da yıllarca yöneticilik yapan ve hayata geçirdiği projelerle kulübe ayrı bir ivme ve popülerlik kazandırmış olan Lemi Keskin’in bu kez başkanlık için kolları sıvamış olması bu renkli yarışa ekstra bir heyecan katıyor.
1.5 yıl önce Ali Karasu’dan görevi tek aday olarak girdiği kongre ile alan ve bu süre zarfında 4 antrenör ile çalışan İbrahim Yazıcı biraz da taraftar baskısı ile son tercihini önemli bir isimde kullanınca sportif başarıyı da yakalamış oldu.Yeni dönem öncesi tek argümanı “yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” olan Yazıcı bu söylemi ile sportif başarı ve mali başarısızlık vaadinde bulunuyor olmalı.Zira 1.5 yılda yaptıklarını en iyimser düşünce ve söylemle bile ancak bu şekilde özetleyebiliriz.
Ali Karasu döneminde Bursaspor yönetimi ve Bursaspor ile tanışan Osman Çelik ise kendi tabiri ile iki yıllık Bursaspor Üniversitesi’ni bitirip başkanlığa aday oldu.Bu adaylığı yine Osman Bey’in ifadesinden yola çıkarak, Uludağ Üniversitesi iki yıllık fakülte mezunu bir öğrencinin okul biter bitmez Üniversite Rektörlüğü’ne aday olması şeklinde de değerlendirebiliriz. Devlet Bakanı kardeşinin desteğini almasına gerek olmadığını ve özgür bir insan olduğunu söylerken adaylığının siyasi bir desteğe bağlı olmadığı işaretini veren Osman Çelik’in en önemli vaadi 2010 Haziran’a kadar kulübün borçlarını temizleyeceği iddiası.Bu konudaki tek projesinin herkesin kapısına gitmek ve şehri bütünleştirmek olduğunu söylemesi imaj olarak olumsuz bir vaat olsa da imajın çok da önemli olmadığını düşünen kongre üyeleri tercihlerini Osman Bey’den yana kullanabilirler.
“Tüm ezberleri bozmaya geliyoruz” sloganı ile yola çıkan ve uzun süredir hazırlandığı başkanlık konusunda iddialı gibi görünen Lemi Keskin yeni dönem için projelerini açıklayan tek başkan adayı konumunda.Şeffaflık,Sportif Direktör,Stadyum,Timsahpark AVM,Borsa ve Taraftar Kart gibi kısa ve uzun vadede önemli projeler ortaya koyan Lemi Bey bu sürecin en hareketli ismi oldu.Kendi projeleri kadar Yazıcı yönetiminin yanlışlarını da sürekli gündeme getiren Keskin’in önündeki en büyük engel bu sezon sonuna doğru yakalanmış olan sportif başarı ve Yazıcı ailesinin güçlü lobisi gibi duruyor.
Üç başkan adayının da kentin göz bebeği Ertuğrul Sağlam ile yola devam edeceğini açıklaması ve Sağlam’ın başkan kim olursa olsun görevine devam edeceği yönündeki açıklamaları bu sürecin en –ve belki de tek- olumlu yanı.Ayrıca Sayın Recep Altepe’ye bu süreçte her adaya eşit mesafede durarak seçimin siyasi baskılardan uzak bir şekilde geçmesini sağladığı için teşekkür ediyorum.
Benim kendi adıma bu kongreden çıkmasını istediğim tek sonuç birlik ve beraberliktir.Genel Kurul üyelerinin Bursaspor için kimin daha doğru olduğunu isabetli bir şekilde öngörmeleri en büyük arzum.
9 Haziran sabahı Ertuğrul Sağlam’a mutlu ve huzurlu bir şekilde günaydın diyebilmek umuduyla.

 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sevinçten ağlamak
Mucizeye inanmak
Büyük olmak
Görün artık !
Sever adım Avrupa'ya
Vazgeçmek yok
Alkışlıyorum
Taraflı objektif (!)
Fark etmez
Günaydın Bursa
Yetiş Krita
Uyuşuk Timsah
Farkında mısınız ?
Avuntu
Bu şehir
Provokasyon
Sinerji
Ayağa kalk Bursa
Biri Bizi Çalışıyor
Sil baştan
Endişeye mahal yok
Şapkadan Krita çıktı
Eğilin
Golcüleri değiştirin
Güneşi gördük
Mas que un club
Fark var
Huysuz amcalar
Korku masalı
Ayan beyan
Kibrin gözyaşları
Yola çıktık GELİYORUZ
İtaat edin
Sizi görelim
Oradaydım
Şampiyon Şehir
İki geliyor iki
Hesap kapandı
Tesadüf