Hava Durumu

Kiralıklar sezonu nasıl geçirdi?

2015-16 sezonunun sonuna gelirken kiralık olarak forma giyen oyuncularımızın sezonu nasıl geçirdi?

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Kiralıklar sezonu nasıl geçirdi?

Ertuğrul Ersoy 

Takımımızda sezon başı tecrübe kazanması için kiralık yolladıkları genç oyuncular arasında Süper Lig'de kalan tek oyuncumuz Ertuğrul Ersoy sakatlığı sebebiyle Rizespor kariyerine Kasım ayının sonuna doğru başlayabildi. Şu ana dek ligde 9 kupada 9 olmak üzere toplam 18 maça çıkan Ertuğrul, bu maçların 15'ine ilk 11'de başladı 3'ünde sonradan dahil oldu. 1279 dakika sahada kalan Ertuğrul bu maçlarda 4 sarı kart gördü. Genç yaşına rağmen oynadığı futbolla beğeni toplayan Ertuğrul'un önümüzdeki sezon Bursaspor'un stoper rotasyonunda formanın güçlü adaylarından birisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Ertuğrul ayrıca sezon boyunca 6 kez de kaptanlığını yaptığı U19 Milli Takımımızda forma giydi.

Oğuzhan Aynaoğlu

PTT 1.Lig ekiplerinden Karabükspor'a kiralanan Oğuzhan Aynaoğlu takımı ile şu ana dek 15'i lig, 7'si kupa olmak üzere 22 maça çıktı. 22 maçın yarısına ilk 11 çıkan Oğuzhan bu maçlarda 3 gole imza atmayı başardı. PTT 1.Ligi'nde ikinci sırada bulunan Karabükspor'da Oğuzhan en son maçına 29 Şubat'ta çıktı. 2 aydır forma şansı bulamayan genç kanat oyuncusunun Bursaspor ile 2017 Haziran'ına kadar kontratı bulunuyor.
 
Süheyl Çetin
 
2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden İstanbul ekibi Pendikspor'a kiralanan Süheyl Çetin şu ana kadar İstanbul temsilcisi ile 10 maça çıktı. Ligde 11.sırada bulunan ve yükselme iddiası ile birlikte düşme tehlikesi bulunmayan Pendikspor'da Süheyl 90 dakikası kupada olmak üzere toplam 746 dakika süre alabildi. Sezonun geri kalan kısmında 1 gol kaydeden genç stoper 1 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Süheyl'in de Bursaporumuz ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Mehmet Zeki Çelik
 
Pilot Takımımız Yeşil Bursa ile aynı grupta yer alan Nilüferspor'a kiralanan Mehmet Zeki Çelik ise kiralık giden oyuncularımız arasında Oğulcan Şahin ile birlikte en istikrarlısı. Nilüferspor'un şu ana dek oynadığı 34 maçın 33'ünde ilk 11 çıkan Zeki bu maçların tamamında 90 dakika sahada kaldı. 4 sarı kart ile sadece 1 kez cezalı duruma düştü. Zeki ayrıca Nilüferspor'un Türkiye Kupası'ndaki çıktığı tek maç olan Elazığspor karşılaşmasında da 90 dakika sahada kaldı. 1997 doğumlu genç sağ bek Ertuğrul gibi önümüzdeki sezon mevkisinde Bursaspor kadrosunun elini güçlendirecek gençlerden biri olacak.

Yeşil Bursa

Yeşil Bursa bu sezon pilot takım olgusunun tam manasıyla yerleştiği bir sezonu geride bırakıyor. Kağıt üstünde 11 topçumuz Bursaspor'dan kiralık gözüküyor Yeşil Bursa'da. 33 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Oğulcan Şahin listede başı çekerken onu yine 96 jenerasyonundan arkadaşları forvet Enes Ata ve stoper Mehmet Kalkan takip ediyor. 1997 doğumlu genç kalecimiz Muhamed Şengezer görev aldığı 24 maçta kalesinde 22 gol yiyerek takımımızın şampiyon Erzurumspor'dan sonra ligde en az gol yiyen takım ünvanını kazanmasında etkili oldu. 7 golü bulunan Emirhan Çolak takımımızın en golcü isimi sıralamasında zirvede bulunurken onu  6 gol ile Enes Ata takip etti. Play off yarışındaki iddiasını ilk kez bu kadar ileri taşıyan takımımız  elde ettiği 10 maçlık namağlupluk (6 G, 4B) serisi sonrası oynadığı 3 maçtan sadece 1 puan çıkartınca play off ümitlerini önümüzdeki sezona bırakmıştı. 
Kaynak: Bursasporakademi.com - Erhan Konçak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.