Hava Durumu

Samet Aybaba'dan flaş açıklamalar!

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, VAR'dan, A Milli Takım'a, gençlerden, futbolu yönetenlere kadar çok önemli açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Samet Aybaba'dan flaş açıklamalar!

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, TRT Spor'a konuştu. Samet Aybaba, özellikle VAR sistemi ile ilgili şunları söyledi: "Takımda büyük bir değişim oldu, bu da ligdeki performansımıza yansıdı. Şu ana kadarki süreçte taraftarımızın desteğinden memnun. VAR sistemi ile birlikte gol olduktan sonra hemen sevinemiyoruz.

Bursaspor bu sistemden çok etkilendi. Beşiktaş da etkilendi. Ne getirecek ne götürecek diye bakıyorduk. Kısa sürede birçok şey götürdü. Adil yönetim olacak dedik ama öyle olmadı.

Aynı iki pozisyonda farklı kararlar çıkıyor. Futbol anlık bir oyundur. Anlık mutluluk ve hüzün vardır. Bizimkisi ilginç bir şey oldu. Gol oluyor sevinemiyoruz. Rize maçında 2'yi bulduk 5'e gideriz dedik, gol iptal oldu düşüşe geçtik. Yeniden gözden geçirmek bu uygulamayı gerekiyor. VAR'dan vazgeçilemez diyorlar. O öyle değil. Buna futbol aklı karar verir."

"FUTBOLU YÖNETENLERİ DE TARTIŞMAK LAZIM"

Milli Takım hakkında da konuşan Samet Aybaba, şöyle devam etti: "Bizim A Milli Takımımız büyük revizyona gitmesi lazım. Her şey için. Futbolcu, teknik adam vs. Bizim uzun vadeli plan yapmamız lazım. Ben yıllardır söylüyorum ama A Milli Takım buna uymuyor. Yeniden Milli Takım yapacağız ya da bir iki maç kazanacağız 3-4 maç kaybedeceğiz, öyle devam edecek.

Lucescu'nun tartışılması normal. Ben de olsam ben de tartışılırım. Uzun vadeli düşünmek lazım. Futbolu yönetenleri de tartışmak lazım. Lucescu'yu oraya getirenleri de tartışmak lazım. O futbolcuları seçenleri de tartışmak lazım.

Milli Takım ego takımı oldu. Herkes egosunu tatmin ediyor. Yıllardır güzel ürün çıkmıyor. Keyifsiz işler büyüyor. Son maça bakıyorsunuz bireysel iyi oyuncular var, Hakan, Cengiz gibi... Ama Milli Takım'ın kazanması için farklı duygulara ihtiyacı var."

Samet Aybaba ayrıca her hocanın A Milli Takımı çalıştırmak istediğini de altınız çizdi.

"BU İŞLER KOLAY DEĞİL"

Tecrübeli teknik adam son olarak altyapıdaki başarı ile ilgili konuşarak şunları dile getirdi: "Altyapılarda çok sorunlar var. Tesisleşme ve eğitmen gibi... Yabancı oyunculara dayalı bir sistem var. 3-5 maç daha fazla kazanayım diyen antrenör tipleri çok bizde. Galatasaray Avrupa Şampiyonu oldu, 3-4 yabancı sayabiliyorsunuz. Beşiktaş, Fenerbahçe de öyle. Avrupa'da başarı Türklerle geliyor.

Benim elimde yabancı oyuncular vardı. Dünya Kupası oynamış oyuncuları gönderdim. Bu işler kolay değil. Futbolculara sevgi ile bakacaksınız."

"SAKHO'YA SORDUM, CEVABIMI ALDIM"

Aybaba ayrıca Balıkesirspor maçı sonrası, "Sakho'ya 'Ne oldu gol atamadın?' dedim, o da bana, "Bugün gençlere bıraktık hocam" dedi. Ne güzel şeyler bunlar. Gençlere inanmamız güvenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: enbursa.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.