Hava Durumu

Timsahın kafası başka bir bahara kaldı.

Timsah kafasının ne zaman tamamlanacağı belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2018 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Timsahın kafası başka bir bahara kaldı.

Türkiye'nin dört bir yanındaki kentlerin stadyumları bakanlık bütçesi kaynaklarıyla yapıldı. Anadolu kentleri bir yana anlı şanlı dev bütçeli takımların stadyumlarının yapımı için yine çeşitli kamu kuruluşlarının bütçelerinden kaynak aktarımı gerçekleştirildi.
Bir tek Bursa bundan mahrum kaldı. Kentin imkanlarıyla projelendirilen ve ardından yapılan Bursa Büyükşehir Stadyumu 'na bakanlıktan ayrılan kaynak ise devede kulak misali kaldı.
Kendi imkanlarımızla yapmamıza rağmen resmi açılışı 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen stadyum bir türlü bitmedi.
Göreve başladıktan sonra stadyum sorununu da masasında bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği acil eylem planı toplantısında da stadyumun yüksek maliyetini dile getirerek, bu maliyetin yarısına hatta üçte birine diğer kentlerde stadyum yapıldığını söyledi.
Yüksek maliyete rağmen işin kötü tarafı işler bitmemişti. Aktaş, geçen şubat ayında Vali İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Osman Ak ve stadyum müteahhidi ile toplantı gerçekleştirerek, işlerin tamamlanması için takvim açıkladı. İşyerlerinin kullanımı için bariyer ve duvarlar kaldırılacak, müteahhit de içerdeki işleri bitirecekti. Ancak, verilen sözler yine yerine gelmedi. Bariyerlerin kaldırılması kararı da daha geçen hafta alınabildi.
Alinur Aktaş ile makamında bir kahve içimi süresinde yaptığımız sohbette başından beri takip ettiğim stadyum konusunu, özellikle de timsahın baş bölümünün ne zaman tamamlanacağını sordum.
Bu tür projelerde imaj çok önemli. Maçlar oynansa bile İzmir yolunu kullanan binlerce Bursalı başlarını her çevirdiklerinde yarım kalan ve sanki ağız bölgesi hasar görmüş gibi duran timsah kafasını görünce 'bunu da bir türlü bitiremediler' cümlesini kullanıyordur.
Aktaş, bir dokun bin ah işit misali anlattı yetmedi, cep telefonunun hoparlörünü açarak, ilgili bürokratıyla yaptığı konuşmayı da dinletti.
Müteahhide bir kuruş borç yok. Hatta ödemeler ileride gidiyor. Stadyumun içi yapısıyla ilgili bazı tesisat eksikliklerinin tamamlanması için çalışmalara geçen hafta başlandı. 12 haftalık bir sürede tamamlanacak.
Peki ya timsahın kafası ve led ekranlar?
Bu kez Aktaş, bürokratına, ' neden bitiremiyoruz? sorusunu yöneltti. Verdiği yanıtı aynen yazıyorum:
'Timsahın kafasında eksik olan kısım çene kısmıydı. Siz başladığınızda çene kısmının statik uygulama projeleri yoktu. 30-35 ton çelikle konstrüksiyon yapılacaktı. Projelerini yaptırdık. Daha 20 gün önce bize teslim edildi. Yeni onayladık. Bir yıl önce tamamlayalım desek eksik projelerimiz vardı.
Timsah çenesiyle ilgili imalatların tamamlanması 2019 Mart sonu, nisan başını bulur'
İşin özü, timsahın kafası yeni başka bir bahara kaldı.

Kaynak: Bursa Hakimiyet / Namık GÖZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.