Hava Durumu

Yüreğinize sağlık beyler!

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2017 03:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 03:54

Bursaspor Durmazlar, bu sezon başında yükseldiği TBL’de kısıtlı bütçesiyle harikalar yarattı. Kimsenin üst sıralarda şans vermediği takımımız kendisinden kat be kat üstün bütçeye sahip takımları yenerek normal sezonu 4.sırada bitirdi ve Play-Off’ta saha avantajını da kaptı.

İlk turda eşleştiğimiz Afyon Belediyespor’u saf dışı bıraktıktan sonra bu muhteşem sezonu Final Grubuyla taçlandırdık. Afyonlu tahrikçilere maalesef bir grup taraftarımız uydu ve 1 maç seyircisiz cezası aldık. Bu cezayı da normal sezonda taraftarımızın muhteşem desteğiyle ve baskısıyla yendiğimiz Eskişehir Basket maçında,Final Grubundaki ilk iç saha maçımızda, çektik. Final Grubundaki ilk maçımızda ise Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor(sanırım takım isminden bile arkasındaki güç belli oluyordur) mağlubiyetini kabul edilebilir sayarsak içeride seyircisiz oynanan ve 7 sayı farkla kaybettiğimiz Eskişehir maçı büyük bir kayıp oldu. Eminim ki o maç seyircili oynansaydı şimdi bambaşka şeyleri konuşuyor olurduk. Ama çirkefliklerle dolu bu lige karşı çok büyük bir tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Rakipler,bizi bu bütçe farkına rağmen yenemedikleri için kendilerine yakışan şekilde çirkefliğe başvurdular. Ama her şeye rağmen son hafta aldığımız Acıbadem Üniversitesi galibiyetiyle Play-Off Final Grubunu da 2. Eskişehir Basket ile aynı galibiyet sayısıyla 3.sırada bitirdik. Kim bilir,seneye Süper Ligden çekilecek bir takımın yerine belki de biz mücadele ederiz. Ama öncelikle basketbol şubemizin geleceğinin netleşmesi lazım.

Bu ligin pisliğini normal sezonda biraz görmeye başlamıştık. Bu işlerden pek anlamadığımız için tahriklere kapıldık ve bazı maçları seyircisiz oynamak zorunda kaldık. Ama eminim ki bizden kimse Play-Off’larda ve Final Grubunda gördüklerine inanamadı.Bu kadar düşmanca tavırları sanırım Yunanistan deplasmanlarında bile göremeyiz. Afyon,Sakarya,Eskişehir deplasmanları akıllarımızda büyük bir kinle yer edindi.

Ayrıca belirtmek gerekirse, bazı tarafsız(!) internet siteleri ve sosyal medya hesapları görevlerini yapmaya çalıştılar. Ama karşılarında Bursaspor olduğunu unuttular. Gereken cevapları aldılar. Bu utanmazlar öyle bir kafaya sahipler ki Bursa’da en ufak şeyi manşet yaparken deplasmanda kafasına torpil atılan, koltuk atılan ve ağza alınmayacak küfürler işiten büyük Bursaspor taraftarının çektiklerinden hiç bahsetmediler.Bu saha dışı organlar da karşımıza rakip olarak sezon boyu durdular. Muhtemelen diğerleri gibi başarımızı hazmedemediler. E tabi, milyonlar harcayan,arkasına belediye desteği almadan nefes alamayan takımları eze eze yenmemiz onlara ağır travma yaşattı. Çok şükür ki,Bursaspor’un arkasındaki büyük taraftar hepsinin ağzının payını verdi.

Takımımıza gelirsek hepsine çok teşekkür ediyoruz.Büyük bir mücadele göstererek yenmedik rakip bırakmadılar. Hatta koca koca adamları,camiaları tabiri caizse ağlattılar.

Son olarak basketbol şubemizin geleceğini konuşmak istiyorum. Hepimiz geleceğe umutla bakarken Acıbadem Üniversitesi maçından sonra koçun ve Erdem’in yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. İkisi de gelecek sene Bursaspor’da olmayacaklarını ya da iyi ihtimalle geleceklerinin belli olmadığını ima ettiler. Sene boyunca yalnız bırakılan Bursaspor Durmazlar için artık bu vasıfsız yönetimin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu takım dağılırsa, koç tutulamazsa büyük pişmanlık yaşarız.Hayallerimizin gerçekleşmesi için yönetimin Bursaspor Durmazlar’a sahip çıkması gerekiyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.