Hava Durumu

Planlama!

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 18:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 18:12

Planlı bir şekilde hareket etmeye dair çok güzel bir söz vardır:

Zaman tasarrufu yapmanın en iyi yollarından biri, önceden düşünmek ve plan yapmaktır. Beş dakikalık düşünme, genelde bir saatlik iş tasarrufu sağlar

Düşünmek.Anahtar kelimemiz “düşünmek”

Bursasporda görev yapan başkanından yöneticisine herkes Bursaspor’u düşündüğünü iddia eder.Hatta Belediye Başkanı dahil herkes her beyanatında hepimizden fazla Bursasporlu’dur ve Bursaspor’u düşünmekten sosyal hayatlarından koptuklarını falan da söylerler.Saygı duyarım ama Bursaspor’u düşünmek cebinden para vermek değildir.Cebinden verdiğin paranın en güzel şekilde kullanılması adına biraz da olsa “düşünebilmektir” Halbuki geçici çözüm yaratıp para aktarmak yerine,aktardığınız parayla alakalı bir planlamanız olsa hem o paranın size dönüşü kolay olurdu hem de sıkıntılara daha geçerli çareler bulmuş olurdunuz.

Başkan kimsenin yapamayacağı bir şeyi yapıp taşın altına komple bedenini soktu ama plansız verdiği bu paralar yakın zamanda onun da başını ağrıtacaktır.Planlama olmadığı için sorunlar sadece ötelendi.Üstelik daha çekilen kredinin geri ödemesi de başlamadı.O da başladığında burada yazılanlar çok net anlaşılacaktır.

Belediye’nin plansızlığına değinmiyorum bile.Kaldı ki zaten Bursaspor  ve Stadyum İnşaatı son 6-7 yıldır birbirine paralel şekilde plansızlık ve rezaletlerle yönetiliyor.Alanya maçındaki zeminin durumu bunu açıkça göstermiyor mu zaten? 3 hafta da ancak kiralayabildiğimiz ve Bursaspor için büyük paralara kiralayabildiğimiz Badu bu zeminden sakatlansa hesabını kim verecek? Pablo Batalla zeminden kaynaklı sakatlık yaşasa yerine Belediye mi oynayacak?

Stadyumun veya zeminin yapımını üstlenmek mesele değil.Bunu doğru dürüst planlı bir şekilde yapamadıktan sonra üstüne bir de bu yüzden elindeki oyuncundan olduktan sonra bir kıymeti kalır mı?

Plansız geçirilen koca bir transfer sezonunda “transferinde hırsızlık” iddialarıyla gündeme gelen Delarge,kendisine harcanan parayı tek golle çıkarınca doğru bölgelere sadece doğru koşuyu yapabilen bir adam dahi alındığında ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk.

Geçeyim maça.. “Sabaha kadar oynasak gol atamayız” görüntüsü verdiğimiz dakikalarda Zemin-Pablo ve Badu’nun bireysel çabasıyla bulduğumuz gole bir de haksız penaltı eklenince o an stadyumda bulunan futbolcusundan taraftarına herkes de bir rahatlık oldu.Bu rahatlığa o dakikaya kadar çok kritik toplar kazanan Barış Yardımcı’nın  sakatlığı eklendi ve 10 dakika içinde geçen yıldan daha kötü bir görüntü vererek 2 gol yedik.Hepimizin zihninde canlanan acabalar takımın gole reaksiyon vermeye başlamasıyla silinir gibi olurken Pablo’nun muazzam pasında Delarge fişi çekince derin bir nefes almış olduk.10 dakikalık o görüntü epey korkuttu ama bu maçlıktır diye umut ederek üzerinde durmuyorum.

Ekong bence sahanın en iyileri arasındaydı.Sağlam görüntüsünü ve 50 metreye gönderdiği adrese teslim paslarını bir kenara bırakıyorum.Sivok’tan sonra Ekong’un tutkusu dahi yeter benim için.Titi’nin yanına Ekong çok doğru transferdi.Bunu da gösteriyor zaten.Çok daha iyi yerlere gelecek ve Bursaspor’a para kazandırarak gidecektir.

Barış Yardımcı sakatlanana kadar çok iyi bir görüntü verdi.John yüzünden epey yoruldu ama yaptığı birkaç müdahele var ki olası gol pozisyonlarını engelledi.

Ömer Çatkıç geçen hafta Badu’dan stoper diye bahsetmiş ve 4 stoperin Bursaspor’un önde oynamasına engel olduğunu söylemişti.Umarım bu maçı izlemiş ve dikine oynayan Badu’nun kaleye nasıl gittiğini görmüştür.

Bursaspor’un ortasaha ve geri dörtlüsü sağlam gibi gözüküyor her ne kadar Aziz Behiç sıkıntılı olsa da.Kısır görüntünün saha dışı sebebi Yönetim ve onlara hala kanat aldıramayan Le Guen,saha içi sebebi ise Kubilay-John-Stancu üçlüsü.Ben iddia ediyorum bu üçlü,savunmaların yumuşak olduğu Hollanda Erste Divisie de dahi pozisyona girmekte zorlanır.Öyle bir üçlü ile sertliğin ön plana çıktığı bu ligte oynamaya çalışıyoruz hala.Soran olursa Bursaspor’u düşünüp parayı doğru harcıyoruz dersiniz.Hayır siz plansızlıktan bu kadar geç kaldınız ve oyuncu alamadınız.Parayı doğru harcadığınız için değil.

Alanya maçı her anlamda  bir ders oldu “ders almayı seven yönetime”.

Umarım bu sefer mesaj doğru alınmıştır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.