Hava Durumu

Kaybolduk

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2018 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 09:07

Neler mi yaşadık?

Para veren başkanı ve parasını Bursaspor’un geleceğinden üstün gördük.

Duygularımızı, hırslarımızı , tepkimizi yitirdik,pıstık!

Aslolan Bursaspor’du ,Bursaspor harici her şeyi asıl gördük!

Her gelen bir parça aldı götürdü, kimisi para yedi, kimisi itibarını beş paralık etti.

Zamanında şuan ki tff başkanına karşı tek yürek karşıyken şimdi başkanından çaycısına kadar tek sıra dizilip medet bekler hale geldik!

Zamanında  kulüp başkanı ne derse oyken,şimdi başka başkanlar(!)  ne derse o!

Bursaspor figüran olamaz diyen bir Bursaspor kültüründen, Bursaspor’un figüran bile olmadığı bir Bursaspor kültürüne!

Tek kuruş paran yokken şampiyonluğa oynarken rakip takımlardan gelen transfer tekliflerini reddedebilirken, hatta ve hatta asıl biz onlardan oyuncu alabiliriz deme cesaretini gösteren bir Bursaspor kültüründen, en iyi oyuncularını sırf para uğruna en ezeli rakiplerine gönderen kurulan bu temelleri yıkan görmezden gelen bir Bursaspor kültürüne!

Yanlışa müsade etmeyip cezayı kendisi kesen ya da gücüyle kestiren Bursaspor kültüründen, ‘’aaa olur olur, dur bir bekleyelim bi sakin kalalım biraz daha zaman verelim düzelir neden düzelmesin diyen, o’cu bu’cu , şu’cu diyen, eee ama paralar yok? Olsun ya sanki kimse yemiyor??!! diyen ’’ Bursaspor kültürüne!

İçeride dışarı da kök söktüren,geri dönüşler yapan ve bu sayede  şampiyon olan Bursaspor kültüründen, çabuk kırılan,rakip ceza sahasına giremeyen,şut atamayan,her şeyi kabullenen ve küme düşme adayı olan Bursaspor kültürüne!

Utanın!

İşte seneler boyu eksile eksile, ödün vere vere, binbir güçlükle kurulan o temel felsefeleri yıka yıka, her şeyi kabullene kabullene geldiğimiz nokta; rakip ceza sahasına giremeyen, isabetli tek şut atamayan bir Bursaspor gerçeği. Rakip ceza sahasına girememeyi taktikle teknikle açıklamak olanaksız. Dünyanın en kötü takımı bile yanlışlıkla da olsa bir şut çeker rakip ceza alanına bir orta yapar korner kullanır bir şeyleri yansıtır. O yüzden bunun teknikle taktikle alakası yok.

Bu yaşadığımız her şey onca sene kurduğumuz,ilmek ilmek işlediğimiz Dik duruş Bursaspor kültürünü kaybetmemizdir. Karakterini kaybeden bir yapı,dünyadan soyutlanır, çevresinden soyutlanır gelişmelerden soyutlanır. Ve acı gerçek şudur ki Bursaspor karakterini kaybetmiştir. Unuttulan şeyleri hatırlamanın vakti gelmiştir ve hatta geçmiştir!

O yüzden bağırıyorum,çırpınıyorum!

Bursaspor, her şeyin üstündedir! Dolayısıyla Bursaspor Başkanlığı koltuğu da her şeyin üzerindedir. Bursaspor başkanı düğme ilikleyen değildir, Bursaspor başkanı düğme iliklettirendir! Bursaspor, bu ülkenin en önemli kültürlerinden biridir! Bursaspor adı sanı duyulmamış deplasmanlar da korkak futbol oynayan takım değildir! Köy takım taraftarlarının Bursa kümeye çığırışlarını duymayı hakeden değildir Bursaspor!  Bursaspor ısırandır, Bursaspor rahatsız edendir! Bursaspor küme düşen değildir, Bursaspor oyunuyla,dürüstlüğüyle ve ahlakıyla  küme düşürendir! Bursaspor, elden ayaktan düşen değildir,Bursaspor ayağa kaldırandır! Bursaspor bu durumlara düşemez, Bursaspor kimseden medet ummaz!

Görmüyor musunuz hala! Bursaspor can çekişiyor can! Yok oluyor! Kayboluyor !

Ve siz hala öylece orada oturup Bursaspor’un yok oluşuna seyirci mi kalacaksınız?

Ben Bursasporluyum; kendime yediremiyorum,kabul etmiyorum,edemiyorum…

Kaynak: Bursasporum.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.