Hava Durumu

Kral Paul Le Guen

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 13:36

KRAL PAUL LE GUEN!

Ligde az forma şansı bulan futbolcularla çıkılan Adanaspor maçından sonra gözler Konyaspor maçına çevrilmişti.Mösyönün can kurtarıcı reçetesi olan 3-5-2 formasyonundan vazgeçmeyeceği ve bu formasyonun takımın ana karakterine işlemeye başladığı son yedi hafta da aldığımız sonuçlarla kendini kanıtladı. Bu yedi haftada rakip filelere 14 gol bıraktık ve sadece 4 golü kalemizde gördük. En önemlisi de bu maçların hiçbirinde mağlubiyet almadık.Top rakipteyken 5-3-2,top bizdeyken 3-5-2 formasyonunda oynayarak maç içinde gelişen anlara göre tepki verişimiz bu yedi haftanın başarısınnda kilit rol oynadı.

Paul Le Guen’e sahip olduğumuz için şanslıyız ve bunun kıymetini iyi bilmeliyiz zira İstanbul medyası hocayı ön plana çıkarmaya başladı bile!

 Maçın öncesinde,William Troost Ekong’un sakatlanması, Adanaspor karşılaşmasında alınan güzel galibiyete bir nebze de olsa gölge düşürmüştü. Ekong bugüne kadar çıktığı maçlarda hızlı oluşuyla,yere sağlam basışıyla,fiziksel avantajıyla ve yaptığı kritik müdahalelerle takımın üst sıralarda tutunmasına çok büyük katkıda bulundu. Onun yokluğunda akla gelen isimlerin başında Ricardo Faty vardı ki Ekong’un yerine maça başladı. Ekong’a göre daha yavaş olması, Konyaspor forvetlerinin hızlı oluşu akıllarda soru işaretlerinin doğmasına neden olmadı dersek yalan söylemiş olurum ama Faty oynadığı maçta bekletilerin üzerinde çok özel bir performans sergileyerek takımımızın Konyaspor karşısında aldığı muazzam galibiyete büyük destek oldu. Çıktığı hava toplarının neredeyse tümüne sahip oldu, kademe anlayışında yaptığı kritik müdahalerle göz doldurdu ve kadro rotasyonu içinde bende varım mesajını çok açık ve net bir şekilde verdi. 32. Dakikada geriden çıkardığı topla Kembo’ya verdiği pasla şanslı bir şekilde asist yapmış oldu.

Tabi Kembo’ya burda ne kadar parantez açsak az kalacaktır. Son haftalarda olduğu gibi bu haftada sergilediği resitalle bizleri büyüledi. Ali Turan’ın belini kırarak attığı gol sezonun en güzel bireysel golleri arasına rahatlıkla girer.

Pablo’yu, kaptanı ne kadar konuşsak az kalır attığı milimetrik pasla Stancu’yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve Stancu’da muazzam bir bitirişle bu güzel asisti gole çevirdi. Stancu’nun mücadelesi,yaptığı presler ve boş koşularının yanına güzel bir de golle süsleyerek maçın en iyileri arasına girdi,beklentileri karşıladı ve alınan galibiyette kilit rol oynadı.

 Ligde ikinci karşılaşmasına çıkan Muhammed oldukça soğukkanlıydı ve çekilen şutlara verdiği kritik tepkilerle kalenin emin ellerde olduğu gerçeğini bir kez daha kanıtladı. Burada Mehmet Özdilek’in maç içinde odaklandığı noktalardan biri de Muhammed’in genç ve tecrübesiz oluşununun yaratabileceği baskıdan yararlanmak olduğunu ‘’kaleye görünce vur’’ taktiğini uygulamasıyla gösterdi. Yani Bursaspor gibi bir takımı böylesine basit ve 60’larda ve 70’lerde kullanılan taktiklerle devirebileceğini düşünmesine şaşırdığımı söyleyemem zaten istatistiklere baktığımızda TD olarak Bursaspor’a karşı çıktığı 15 maçta 2 galibiyet alabilmesi de kendisini geliştirmesi gerektiğini gösteriyor. Bir diğer deyişle olay ‘’Bursaspor 3 kere geldi,3 gol attı’’ mantığının çok daha dışında!

Titi ve Ertuğrul belirli standartı yakaladı ve aynı formda devam ediyorlar. Aman nazar değmesin!

Aziz’de gol atma konusunda ki istikrarırını sürdürerek attığı harika golle ki burada Cristobal’ın hakkını vermeden geçmeyelim; ligdeki gol sayısını 5’e çıkardı. Ligin ilerleyen haftalarında aynı istatistiği devam ettirirse ki bu en büyük arzumuz sol bek oyuncusu olarak attığı gollerle lig tarihine geçecektir.

Badu geçmiş haftalarda sergilediği vasat performansıyla hayal kırıklığı yaratmaya devam etti. Oyun karakteriyle mevkisinde tek olduğu hissi onun rehavete kapılmasını ve vasat performans sergilemesine neden olduğunu düşünüyorum. Agu’nun geri dönüşüyle kendini bir nebze olsun toparlayacaktır.

Sahada oynanan oyunun dışında Konya’ya otobüslerle çıkarma yapan taraftarlarımız maç boyunca hiç susmadılar. ‘’Konyaaa konyaaaa heeeee’’ gibi tezahüratlarla Konya tribünlerinin çileden çıkışını izlemekte maçın skoru dışında keyif veren şeyler arasındaydı. Zira bu gerçeği bir Konyaspor taraftarı dile getirirken ağzından şu kelimeler çıkıyordu: ‘’Abi Bursalılar bizimle 90 dakika dalga geçti,dalga!’’ görüldüğü üzere maç sonunda Konya taraftarı maçın skorunun yanı sıra psikolojik olarakta çökmüş olduklarını belirtmiş oldular.

Son olarak özetlemek gerekirse,maçın başından sonuna dek ne yaptığımızı bilerek oynadık, deplasmanda kırılma maçı olarak adlandırdığımız maçta kontra atak futbolunu layıkıyla gerçekleştirdik ve 3-0’lık skorla Konyaspor’u hezimete uğrattık. Şimdi yapmamız gereken şey muazzam geçen yedi haftanın üstüne Fenerbahçeyi de geçip hedef yükseltmek!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.