Hava Durumu

Net Skor

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2017 22:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 22:24

Haftasonu Karabükspor karşılaşmasından aldığımız galibiyetten sonra hafta içi oynanacak olan Adanaspor kupa müsabakasında büyük oranda rotasyon bekleniliyordu nitekim Karabükspor karşılaşmasından sonra açıklanan maç kadrosunda Adana’ya giden isimler arasında takımın ana gövdesini oluşturan oyuncular yoktu. Batalla’nın yokluğu,Jorquera’nın yokluğu,Kembo’nun ve Stancu’nun yokluğunda herkesin aklında kadro üç aşağı beş yukarı şekillenmeye başladı. Hocanın sezon başından beri savunma güvenliğini ön planda tuttuğu açık ve üçlü defansımızın as oyuncuları da kadro da aynı şekilde kendilerine yer buldular. 3-5-2 formasyonunda sağ tarafta Joshua John, sol tarafta Rüştü'yle başlayan mösyö orta alan da ise Sinan-Furkan-Merter üçlüsünü tercih etti. İleride ise Kubilay ve Delarge gol aradılar. Göztepe maçından önce açıklanan kadroda Sinan’ı sol tarafta gördüğümüzde epey şaşırmıştık bu maçta ise hoca daha da şaşırtıcı bir karar vererek orta saha göbekte Sinan ile başladı. Hocanın verdiği kararlara bakacak olursak hoca gerçekten Sinan'ı kazanmaya çalışıyor ve bunu gerçekten takdir ediyorum amma velakin Sinan bu konuda kendisine ve hocaya ne kadar destek oluyor orası muamma. Oyundan alındıktan sonra takındığı hal ve tavırlar da şık durmadı. Hoca onun için büyük şans acilen şapkasını önüne koyup düşünmeli. Aslına bakacak olursak hoca bu takım için de bu camia içinde büyük şans; Mütevaziliğiyle,enerjisiyle,sahiplenişiyle,gerçekçi açıklamalarıyla klübün ve taraftarların yere sağlam şekilde basmasını sağlıyor ve bunu her platformda  apaçık bir şekilde gösteriyor. Her zaman bir şeyler deniyor, uygun zamanı yakaladıkça genç oyunculara şans verip kullanmaya çalışıyor. Bunda 3-5-2 formasyonununda katkısı olduğunu söylemeden geçemem. Bu formasyonda oyuncular sahada çok daha iyi pozisyonlar alıp duruma göre pozisyonlarda geçişleri çok iyi yapabiliyorlar. Attığımız ilk golde de bunu açık şekilde gördük. Furkan adeta bir santrafor edasıyla rakip takımın stoperine pres yapıp topu kaptı ve mükemmel bir bitirişle golü yaptı. Sinan’ı zaman zaman ileride zaman zaman sol tarafta gördük Delarge geriye gelip topu ileri taşıdı.

Tabi bu maçın göze çarpan oyuncuları arasında Furkan’ı ilk sıraya yazmazsak haksızlık etmiş oluruz. Bursaspor forması altında izlediğim maçlarda bana göre en iyi oyununu sergiledi belki kaptan değildi ama bu maçta çok açık bir şekilde takımın beyni benim diyerek takım arkadaşlarını çok iyi yönlendirdi. Bu maçla birlikte Furkan daha çok süre almaya başlayacaktır diye tahmin ediyorum.

Yine alt yapı fabrikamızın yeni ürünlerinden olan Rüştü de görevini layıkıyla yerine getirdi. Asıl mevkisi stoper olan Rüştü Hanlı sol ayağının da avantajıyla sol tarafta oynadı ve sınıfı geçen isimlerden biriydi. Bursaspor kariyerinde güzel yerlere gelmesi ve takımımızın geleceğine katkıda bulunması en büyük arzumuz.

Genç Kofi’de oyuna dahil olduktan sonra istekliydi ve olumluydu.

Sınıfı geçen bizlere umut veren oyuncuların yanı sıra hayal kırıklığı yaşadığımız oyuncularda vardı sahada Joshua John gibi. John gibi bir oyuncuyu bu forma altında izliyor olmak içimi gerçekten acıtıyor. Bir futbolcu ne kadar boş ve vasıfsız olur sorusunun cevabını Adanaspor maçını izleyen taraftarlar görmüşlerdir. Maç boyunca neredeyse tek bir olumlu hareketini göremedim. Aldığı bütün topları ezdi. Açtığı ya da açmaya çalıştığı bütün ortalar ya rakip savunma oyuncusunda eridi ya da hedeften çok uzakta yerlere gitti. Gitmesi gerektiği zaten aşikardı ama bu oyunuyla kendini gidecekler listesenin başına yazdırdı.

Kubilay çalışkandı, nispeten istekli göründü ama fiziksel olarak çok yetersizdi o yaşta ki bir futbolcunun daha kuvvetli olması gerekiyor. Bu tür maçlar genç oyuncular için nimet niteliğinde olan maçlardır. Normal sezonda oynamayan her futbolcunun canını dişine takıp var gücüyle savaşması ve takıma bende buradayım mesajını vermesi gerekiyor. Camia olarak Kubilay'dan çok şeyler bekliyoruz aslında bu beklentileri ilk oynamaya başladığı geçen sezonda aldığı sürelerle ve attığı gollerle kendisi oluşturdu. Oynadığı her maçta üzerine koyup gelişmesi gerekirken yerinde saydağını hatta bazı maçlarda geriye gittiğini görüyoruz. Yani aslında burada bizler ‘’evet Kubilay var ve gümbür gümbür geliyor’’ mesajını alamadığımız için üzülüyoruz ve kimi zaman sinirleniyoruz.  Tüm bu olanlara rağmen ben yine de hiçbir şey için geç olduğunu düşünmüyorum.  Kubilay gelecek vaadeden potansiyeli olan bir oyuncudur ve biz her ne olursa olsun onun arkasında durmalıyız. Bir futbolcuyu kaybetmek kolaydır, onun için daha fazla sabır göstermeli ve onu daha fazla desteklemeliyiz. Doğrusu devre arasında santrafor transferi yapılırsa kiralık hamlesi hem onun adına hemde klübümüzün geleceği adına faydalı olacaktır.

Tüm bu olayların ışığında Adanaspor deplasmanından 2-0 gibi net bir skorla dönüyoruz. Bursa’da oynayacağımız rövanş maçı öncesi iyi bir avantaj sağlamış olduk. Şimdi yapmamız gereken hedeflerimiz arasında bulunan Türkiye Kupası hedefine daha emin adımlarla ilerlemek ve kupayı müzemize götürmek olmalı zira avrupaya gidebilmenin en kısa ve mantıklı yolu Türkiye kupası zaferinden geçiyor.  

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.