Hava Durumu

Bravo çocuklar!

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2019 11:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 11:57

Bazen maç bitimine az da kalsa skorun döndürülebileceğine inanırsınız ama kötü bir gol yiyerek demoralize olmuş 10 genç adamın kalan dakikalarda maçı çevirebileceğine inanmadığım için skor 3-1 olunca televizyonu kapattım..

 

Tuhaf bir duygu vardı bende bu ilk TFF 1.Lig maçımızda...

Adına bile dikkat etmediğim bir stad, bize ait olmayan bir ortam. Bu daha başlangıç. Koca bir sezon bakalım nasıl geçecek yağmuru var, karı var, ligin sonu yaklaştıkça falan filan

 

İnşallah bu ızdırap hayırlısıyla bu sene biter de sene boyunca yaşayacaklarımız kulağımıza küpe olur..

 

Peki başarabilirmiyiz ?

BENCE EVET..

 

Öncelikle Yalçın Hoca’yı tebrik ederim..

Tahta beklentisi ile ama Alt Yapı ile geçen uzun bir hazırlık kampı, basına yansıyan yansımayan envai çeşit sıkıntı ve imkansızlığa rağmen vaktini boş geçirmemiş..Bursaspor apoletini takmış olmak için laf olsun diye takımın başında kalmaya razı olmamış, elindeki imkanlarla maksimum verimi alabilmek için stratejisini belirlemiş, futbolcuları buna inandırmış ve eyleme geçirmiş..

Kesinlikle tebrik ederim Hocam..Geçen sene onca ünlü ! isme rağmen oynadığımız uyuz futboldan sonra Karagümrük karşısında seyrettirdiğiniz takım için..

Tabii ki bazı isimler ön plana çıkıp bazıları da iyi performans gösteremedi ama şimdilik ne ön plana çıkanları vurgulayacağım şımarmamaları için nede eleştireceğim kendine güvenleri zedelenmesin diye…

Yalçın Hoca’yı da eleştirmeyeceğim ve kendisine bir tölerans tanımamız lazım..

Lato ‘yu ise tamamen gençlerden oluşan bir takımda oynamaya ve TFF 1.Lig havasına henüz adapte olamadı diye düşünüyorum..Önümüzdeki haftalarda her şey yerli yerine oturur.

Ataberk’in yaptığı hata ile ilgili olarak ise bence kabahat teknik ekibin... Onun bu yönünü törpülemeleri lazımdı..Zira maçın başından beri Ataberk geri paslarda topu rastgele ileriye göndermek  yerine pozitif bir şekilde değerlendirmek gayreti içindeydi ve böyle bir arıza olabileceğini ben hissetmiştim ve oldu da... Risk almak yerine sorunsuz geçen her dakikayla self motivasyon artışı amaçlanılmalı, öğretilmeli..Ataberk de zaten gayet güzel bir açıklama yaptı maçtan sonra..Aferin.

Olur böyle şeyler genç adam takma kafana...

Yalçın Hoca kadrosunun en güçlü tarafını ön plana çıkarmış...

Gençlik, patlamak için çıldıran bir enerji, hırs ve açlık.

 

İsteseniz de Karagümrük takımını bu tarzda oynatamazsınız çünkü herkes general, herkes geçmiş ünlü günlerinin rüyasını atlatabilmiş değil ve yaşlar kemale ermiş..

 

Kemale ermiş olanlar gençlere 3 attı..

Normaldir olabilir ama çoğu oğlum yaşında ve daha da genç olan bu çocukların biraz zamana ihtiyacı var ve hepimizin bu gerçeği görmesi lazım..

Bunu görmek için illa da baba olmanız gerekmez..İnsan olmak yeterlidir.

Babanızdan gördüğünüz yada görmeyi arzu ettiğiniz babalık hasletleri, belki de babasızlığın vermiş olduğu yeri asla dolamayacak duygusal açlıkla algılayabilirsiniz bu gençlere nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili olarak..

 

Kırmızı kart gören oyuncumuz sahayı terk ederken rakip takımdan 2 oyuncu –ağabeyleri  teselli etti daha sahayı terk etmeden ve Yalçın Hoca sarıldı kendisine baba gibi..

Karagümrük seyircisi bile alkışlamış maç sonunda bu gençleri..

 

Gözünü hırs bürümüş şekilde birileri yada bir takım şeylerle hesaplaşmak adına istediğini alamadığı için gözü başka bir şeyi görmeyen insanlar gibi bu çocukları olası iç saha beraberlik-yenilgilerinde yıpratmamamız lazım..

Bursaspor’un geleceği için bu çok önemli..

Sırf başka çaremiz olmadığı ve bu takıma katlanmak zorunda olduğumuz için değil, anlamaya çalışın ne dediğimi…BURSASPOR’un geleceği için..

 

Neden mi?

 

Toplama kadroyla takım olunması zor olduğu için harcanan paralar beklentileri karşılayamayınca alt ligde mali darboğaz başlıyor..

Toplama kadrolu takımlar TFF 1.Lig’de Şampiyon olup Süper Lig’e terfi etse bile; 1.Lig şartlarına göre oluşturulan kadro üst ligde yetersiz kalacağından dolayı, üstelik de talih kuşu başa konmuş eli bollaşmış bir mirasyedi gibi camianın isteğiyle büyük başkan gazına dayanılamadığı için daha pahalı kontratlarla tekrar oluşturulan toplama kadrolar ile Süper Lige tutunmak zor oluyor...

Asansör takımların hikayesi bu..

Düşmese de bir iddia sunamıyor..

 

Eğer Bursaspor bu kadroya birkaç takviye yapıp da Süper Lig’e terfi ederse güzel günleri görürüz...

Zira herkes 1 yaş daha olgunlaşacak, tecrübelenecekler, kendilerine güven gelecek, aynı şeyi konuşan aynı şeyi düşünen aynı şeyi yapmak isteyen bir takım olacaklar ve bu koşullarda 2.Şampiyonluk Vakıfköy’den çıkabilir mi ? Evet

 

Bunlar yarın’ın meselesi..

Bugün’ün meselesi ise bir an evvel bu kadronun kimliğini etkilemeyecek az ama öz tecrübe takviyesi..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.