Hava Durumu

Büyük düşünelim!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2018 16:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 16:13

Başarılı geleceğimiz için “Bugünden ne yapmalıyız?”

 A’dan Z’ye olmasa da; zaman içerisinde allanıp pullanabilecek gerekli makyaj ve estetik müdahaleler  yapılabilecek kısa – orta ve uzun vadeli hedefleri içeren nasıl bir yol haritası belirlenecek meselesi bizim için bir ZARURET ancak şu anda konuşulamayacak kadar da bir lüks,  KEYFİYET..

Ehem ile mühim arasındaki ince çizgi gibi…

Neden lüks bir KEYFİYET?

Zira şu anda yangın var yangın..

Bursasporumuz sportif anlamda beklentilerin hayli gerisinde iken ve camianın sabırsızlığı-umutsuzluğu-kızgınlığı tavan yapmış; finansal anlamda tüm göstergeler ise DİP yapmışken içinde bulunulan PANİK ortamında nefes alıp vermek bile Özlüce’dekiler için had safhada zorlaşmışken; geleceğin yapılanması vb gibi aklı selim ile istişare edilip, planlanıp, uygun ekip oluşturulup çıkılabilecek UZUN İNCE MEŞAKKATLİ YOL; şu an için konuşulması fanteziden öteye gidemeyecek bir HAYALDİR

Adam acile gelmiş büyük yaralarla , ateş tavan yapmış -  tansiyon en üst perdeden zangır zangır titretiyorken eks olmaya ramak kalmış; oooo vatandaş ne bu hal bu şeker bu kilo vs diye konuşulabilecek bir konu olamaz..Tek çare ameliyattır

Mayıs’ta kongre var..Tabii ki adaylar çıkacak ve Bursaspor Kulübünü nasıl daha iyi yöneteceklerini  ifade edecek.. Neticede, Genel Kurul üyelerinin çoğunluğunun teveccühünü kazanan isim de Bursaspor Kulübümüzün Başkanı olacaktır..

O güne kadar Başkan’ı yıpratmak adına, popülizm adına yapılacak Bursaspor eleştirileri takıma zarar vermekten başka hiçbir sonuç sağlamaz..Takım yıpranır, futbolcular yıpranır, özgüven gider, hoca gider, yeni hoca gelir, yeni sistem denenir, bu hafta öbür hafta derken türbülans devam eder, para yok, pul yok, çul yok kalırız ortada..Bu fotoğrafı yaşamım boyunca defalarca gördüm..

Birbirimizi yemeyi bırakalım ve işin ciddiyetine varalım..

Beşiktaş Cenk Tosun’u; ödeyemediği şampiyonluk primleri + futbolculara 4 ay geriden gelen maaş ödemeleriyle içinde olduğu maddi sıkıntıyı aşmak için sattı..Galatasaray’ın durumu ne kadar vahim takip ediyoruz..Her transfer döneminde bangır bangır transfer yapan Fenerbahçe 2 milyonluk oyuncuyu transfer edemedi..Trabzon’un – Antalya’nın durumu da ortada..

Yüksek maliyetli kadrolarla üzerine oturulan fay tabakasındaki sismik hareketlenmelerin sezon sonuna doğru tüm takımlar için daha yıkıcı olacağı çok aşikar..

Ve bu kafayla, skor odaklı tercihlerle, şifreli kanaldan geleni harcamak bedavacılığıyla,her sıkıştığında da devletten medet umma çaresizliğiyle,  kadrolardaki 3 yerli oyuncuyla gidilecek yol yoktur..Takke düştü kel göründü..Kulüplere kayyum atanacak duruma gelindi.

Her kim Başkan adayı olacaksa mutlaka bilim adamlarının katkısıyla BEHEMAL bir YOL HARİTASI yapıp Bursaspor’un geleceğini; alt yapısıyla, finansal yönetimiyle, her şeyiyle içinde bulunduğumuz ligin artık hiçbir tat vermeyen sıradanlığından kurtarıp, duygular yerine akılla; günlük değil uzun vadeli planlar dahilinde yönetilen bir kulüp haline getirip ; bu ligin numune lokomotif takımı yapıyor olabilmenin yolunu reçetesini bulup kongrede sunabilmeli ve Bursaspor üyelerini ikna edebilmeli..

Bunu yapan Türk futbolunun EFENDİSİ olur gerisi de çamurun içinde debelenip durur…

Başarılı bir yarın için bugün acı çekmemiz şart zira hiçbir başarı acı çekilmeden elde edilemez..Her oyuncu değişikliği tercihinde, her 11 yapımında, her maçta hocayı eleştirip durursak adamı da bıktırırız kendimizi de sözlerimizin ipoteği altına esir ederiz..

Aragones’i bunak diye yolladılar FIFA yılın hocası seçti, Del Bosque’a Feriköy kasabı dede dediler sonrası malum, Löw’e köylü diyenler hala yorum yapıyorlar eski sözlerinin ipoteğini unutmuşcasına ama Löw Alman Milli Takımı'nı uçuruyor..

Yeryüzündeki en önemli isimlerden birisi olan Le Guen bizde..Para yok pul yok piyasanın en önemli isimlerinden birisi şehrimizde..Bunun tadını çıkarmak değerini bilmek lazım..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.