Hava Durumu

Efendi Le Guen!

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2017 14:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 14:47

Büyük ihtimalle bu satırları okuyan okuyucuların çoğundan yaşlıyım..

Çocukluğumun siyah beyaz 4 yada 6 sayfalı yerel gazetelerinde yer alan Bursaspor haberlerini heyecanla üst üste defalarca nasıl okuduğumu gün gibi hatırlıyorum.. Haberleşmenin çok zor olduğu, ilkel bir Türkiye’nin olduğu o yıllarda nasıl olsun da gazeteciler spor sayfalarını atmasyon yapmadan doldurabilsin..

O zaman çok ciddiye alarak heyecanla okuduğum yıllar sonra ise çoğunun asparagas olduğuna inandığım yazıları bir çırpıda okumak ne demek defalarca okurdum üst üste..

Şimdi ise Bursaspor Tv gibi kulübümüzün resmi kanalını izlemenin nasıl sıra dışı bir şey, önemli bir farklılık olduğunun her gün farkındayım..Evimde tv 73.kanalla açılır..

O eski dönemleri yaşamayan bugünün değerini doğal olarak pek anlayamaz.

Bursaspor Tv’de takımın antrenmanlarını seyrederken çocukluğum aklıma geliyor da; çocukluğumun idolü, kahramanı MESUT ŞEN ile ilgili ufacık bir haber, fotoğrafın beni nasıl mest ettiği dün gibi gözümün önündeyken  şu an Bursaspor’un maçını,  antrenmanını seyrediyor olduğuma ben hala inanamıyorum..

Geçen seneki yıkım sezonundan sonra; Le Guen ve Ekibinin Özlüce’ye geldiklerinden beri Bursaspor Tv aracılılığıyla attıkları her adımı, aldıkları her nefesi, sarfettikleri her kelimeyi, vücut dillerini, duruşlarını, antrenmanı nasıl yönettiklerini, neler yaptırdıklarını dikkatle izledim ve izliyorum..

Le Guen, Bursaspor için çok büyük bir lütuftur.

İlk antrenmandan itibaren topla buluşturdu futbolcuları , geçen sezon 3 pas yapamayan takımı çözmüş ve profesyonel futbolculara alt yapı çalıştırır gibi hala daha pas antrenmanı yaptırıyor..Bu kadroda yer alan pas yapamayan bir futbolcu olsaydım UTANIRDIM…

İşinde ne kadar ciddi olduğunu, futbola ilişkin her konuya nasıl hakim olduğunu, teknik direktörlüğünün yanı sıra hayata dair mesajları da takıma ve bize vererek eğitmenliğini-kalitesini bize gösteriyor..

Pasaport kontrolünde cep telefonlarıyla oynayarak işini yapan polislerin yüzüne bile bakmayan takımı fırçalıyor, kişisel diyaloglarda göz temasının önemini anlatıyor, kulübün çıkarlarının önde geldiğini söylüyor, defanstan başlayarak takımı kurgulamaya çalışarak futbolcuların üzerine çizik atmadan evvel onlara şans veriyor -son derece adaletli..Kiralık olarak yollanacak yada takımdan atılacak isimlerin söyleyebileceği bir laf olmamasını sağlayarak, kadrosu üzerinde adil olduğuna olan inancı hakim kılarak; görev süresi boyunca karar ve uygulamalarının sorgulanması, kadro üzerindeki hakimiyetinin iktidarsızlaştırılması ile bitecek bir sürece mahal vermemek için bugünden EFENDİ rolünü üstlenmiş ve hazmettirmiş durumda..

Yabancı dilim de olduğu için verdiği röpörtajları, tercümesiyle değil de kendi ağzından kullandığı cümlelerle dinlemek daha doğru ipuçları veriyor kişiliği hakkında…

Tipik bir orta kuzey Avrupa mentalitesi..Kişisel beyan onlar için çok önemlidir..

Söylediğinize çok önem verir ve mimler, dediğinizi yapmadığınızda kredibiliteniz azalır ve itibarınızın azaldığını size belli ederler sonra da sizi ciddiye almazlar yada es geçerler..Mazeret üstüne mazereti anlamazlar..

Yönetimin de bu söylediklerimi MİMLEMESİNİ istiyorum..

Çocukluğumdan beri yaşamım yabancılarla geçtiği için iyi tanırım onları…

Transferde geç kalmadık, hocamızın kontrolünde yapılması gerekenleri yapıyoruz falan gibi doğru olmayan doğruymuş gibi olan kelamları söyleyip durmasın Özlüce..

Ligin başlamasına 20 gün kalmış..Bursa’daki kamp geçmiş, Avusturya’daki kamp bitiyor durum sıkıntı arz etmeye başlamak üzere..

Gelecek adamın antrenman eksikliği, takıma uyumu, adaptasyon sıkıntıları vs gibi bir dünya madde var, harcanacak paradan önemli olan..

En önemli problem de Le Guen’in usanması, yılması ve sabrının taşması olur..

Aldığım intiba, taraftarın Le Guen’i çok benimsediği ve inandığı yönünde..Uzun dönemli planları olduğuna inandığım, master planlar yapılabilecek, futbol adamlığının yanı sıra eğitmenliği – gençlere değer veriyor olması – futbola dair öncelikleri ve vurguladığı detayları – uyumlu kişiliği, işgören olarak yerini biliyor olması, rafine kişiliği, 0 ego komplekssiz kimliği, adaleti ve kısa zamanda da olsa Bursa gibi zor bir şehirde iddialı lafları ile değil de gerçekçiliği ve mütevazi futbol adamlığıyla gönülleri fethetmiş olması Le Guen’i kaybetme lüksümüz olmadığını gösteriyor..

Kaleye mert Örnek’i koymuş adam…Önünde 4 lü defans ve 9 hücumcuya diyor ki hodri meydan..10 atak yapan karavanacılar tek gol atamıyor..Böyle bir antrenmanı düşünmek, uygulamak bile sıra dışı bir futbol adamlığı gerektirir….

Adam Yönetime daha nasıl mesaj versin !!

Adam kadroda şişkinlik oluşturan bu takımın parçası olamayacak isimlere daha nasıl ayna tutup kendilerinin işe yaramaz olduğunu göstersin !!

İngilizler enough is enough derler..Bizde ise, aaaa yeter artık ama denir..

Every step you take,Every move you make, Every breath you take, Every word you say, Every game you play WE'LL BE WATCHING YOU MR.LE GUEN

With Pleasure

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.