Hava Durumu

Metanet gerek!

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2021 13:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 13:04

Ataberk hariç teknik ekibinden ilk 11’ine ve dahi yedek kulübesine kadar tel tel döküldüğümüz bir maç oldu Menemen maçı..Eğer şampiyonluk favorilerinden birisi olsaydı karşımızda almadıkları bir canımız kalırdı..

 

Herkes gibi ben de üzgünüm, kırgınım, kızgınım ama aklı selim davranıp sabırla ve metanetle yol almak zorundayız..

Şapkadan tavşan çıkacak bir durum olmadığı gibi görmeniz gerekiyor ortada şapka bile yok…

 

Hocayı da eleştirebiliriz, Başkan’ı da, futbolcuları da ama bu bize şahsi tatminden başka hiçbir şey kazandırmaz…Bunu yıllarca yaptık ve doğru bir yöntem olmadığını görmüş olmamız lazım..

 

Ortada koca bir ÇARESİZLİK var..Bu çaresizlik okyanusunda çözüm bulmanın yolu radikal yorumlar-kararlar değil metanettir..

 

Hatırlayınız geçen hafta Tuzlaspor oyuna ilerleyen dakikalarda nispeten yüksek teknik kapasitede, futbolu oturmuş, fiziği ve tecrübesi ciddi bir fark oluşturan Erkan ve Erdem’i sokarken biz gencecik Şamil’i sürmüştük sahaya..

İstiyoruz ki Süper Lig’e çıkalım ama kendi yaşıtları U kategorilerinde mücadele ederken bizim U’ların;  ağabeyleri ile çatır çatır mücadele etmesi bile başarıyken 3 puan sanki beyaz atın üzerindeki prenses gibi ve onu öpebilmek için yapılması gereken çok sert mücadeleler ve ekarte edilmesi gereken bir hayli rakip var..

 

Bu gencecik çocukları mental olarak daha fazla zorlayarak verim alamayız..

Bir süre önce psikolojik destek alıyoruz diye açıklamalar yapıldı ama teknik heyetin açıklamaları psikolojik destek alınıyormuş gibi gelmiyor bana..

Çoğunluğu alt yapı oyuncularından oluşan kadromuzun mücadelelerini taçlandırıp Süper Lig’e çıkmalarını sağlayabilmek için onlara ulaşması çok zor bir hedef gösterip baskı altına almak değil, tam tersine sahaya çıkıp zevk almalarını sağlayacak antrenmanlar, konuşmalar yaparak maçlara da psikolojik destekle oynadıkları oyundan mutlu olmalarını  sağlayarak  hazırlamaktır...

 

Onlar zaten neyin ne demek olduğunu biliyorlar ama kaybedilen bir maça hedeften uzaklaşılan bir hafta diye bakıp kayıpları da telafi edebilmek için fiziği ve zihni daha da zorlamak ayrı şeydir, bu sene süper lig hedefimiz  olsa da olur olmasa da biz yaptığımız işten zevk alalım ve bizi seyreden tüm futbolseverlere onurlu mücadelemizi, kalitemizi, kendimizi, Bursaspor’umuzu gösterelim diye konsantre olarak bir sonraki maça çıkmak ayrı şeydir..

Zaten maç anlatımı yapan spikerlerin takımımızdan bahsetmesi, maç saatlerimiz bile dikkatinizi çekiyordur herhalde..

 

Ligin sonuna doğru maçlar daha da sertleşecek, üstteki takımlar fire vermeye başlayacaktır..

Biz ise strese girmeden takılıp yolumuza devam edersek diğer takımların yaşayacağı dezavantajlardan yararlanabiliriz...Pundunu bulursa bu çocuklar öyle bir potaya girer ki delikanlılığın deli gücünü kimse durduramaz...Aksi halde çökerler..

 

Süper Lig’e çıkamazsak ne olur?

Bu sorun bu çocukların meselesi değildir…Doğru dürüst para bile vermediğiniz bu kadrodan bu kadar büyük başarı beklemeye hakkımız da yok..

Süper Lig’e çıksak bu takımı, bu çocukları korur muyduk ?

Tabii ki hayır..

Yeni bir takım kurar, paraları yine çöpe atar aynı teraneye devam ederdik..

Biz bu filmi çoooook seyrettik..

Ben artık aynı filmi seyretmek istemiyorum..

 

Oysa ki; Eğer bu takımı korur birkaç sene sabredersek sürüne sürüne, tokat yiye yiye, bu çocuklar kendilerini de Bursaspor’u da çok iyi yerlere getirirler üstelik finansal olarak da abad oluruz ama o kadar süre kim bekler, camiayı kim nasıl ikna eder onu bilemem..

Bu zoru kenetlenerek başarabiliriz..

Eğer böyle bir yola girersek, niyetimiz halis, hedefimiz tutarlı, planlarını uygulayan, vizyonu büyük olursak  para da buluruz destek de..

Aksi halde yüzümüze bakan olmaz..

Gelecekteki bir başarı için bugün kızılcık şerbeti içmek mi yoksa bugün kan kusmayı mı tercih edersiniz ? 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.