Hava Durumu

Muhteşem Timsah & Bataklıktaki Tehlike

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2017 13:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 13:08

Çerkez akordiyonu PŞİNE gibi oynuyor Bursaspor..
Rakip topla oynarken daracık bir alana mahkum edilirken top kapıldığında aç piranalar gibi dört bir taraftan saldırıyoruz..
Çok zevkli, çok renkli ve harika bir futbol beyni Le Guen..
İnanılmaz basit oynuyoruz..
Amerika’yı yeniden keşfetmeye, yandan çarklı çift şanzımanlı çamaşır makinaları gibi bir sağa bir sola gidip ıkına sıkına gol atmaya çalışmak andavallığına ne gerek var..
Malatya karşısında 1-0 öne geçsek hangi Türk Hoca olursa olsun denge oyununa geçerdik..

Yöneticiler için iyi bir takım kurmuş olmanın mutluluğu, futbolcular için de iyi çalışıyor olmanın meyvesi idi..

Le Guen ve ekibi için çok daha farklı bir şeydi zannediyorum..Dili, dini, kültürü yabancı bir ülkeye gelip önceki sezon küme düşmekten son maçta kurtulmuş, kadrosu kullanılır halde olmayan bir sürü futbolcuyla şişmiş, kafasındaki sistemi oturtabilmek-başarılı olmak için baştan başa yapılanılması gerekirken ciddi bir finansal sıkıntı da yaşıyor olan BURSASPOR’UMUZA imza attığı gece geleceği düşünürken güzel bir futbol oynayan ve bu puanları toplayan bir takım oluşturup taraftarın sevgilisi olabileceğini o günkü şartlarda hayal bile etmek zorken 5.haftada bunu yakalayabilmek, onun için de HOŞGELDİN PARTİSİ olmuştur..

2 Gol yemeden daha fazlasını da atabilsek rakiplerimize çok daha fiyakalı gözdağı verirdik ama biz elimize geçen fırsatlarda rakibi kendi seyircisi önünde daha da abandone yapmamak için takara makara yaptık..Bu da sezon başında önemli bir deneyim oldu takım için..

Sporda acıma olmaz ...Er meydanında acınmaz..
Fair play, centilmenlik falan ayrı şey.. Otomatiğe takarsın 5,6,7 devam eder gidersin..Ciddiyet hakem düdük çaldığında başlar düdük çaldığında biter..
2000’li yılların başında Wimbledon tenis turnuvasına da katılmış Romen bir tenisçiyle yaşantım bir şekilde kesişmişti..Ondan duymuştum, yendiği maçlardan sonra bile (Wimbledon’da) yaptığı basit hatalar fazlaysa soyunma odasında hocam raketle döverdi demişti..
Evet spor ciddi iştir..

Bu hafta Galatasaray’la karşılaşacağız..4-2 ile kırılganlığımızı ve zaaflarımızı göstermiş olduk..Ciddiyeti elden bırakmamış olsak ve 6-0 falan yenmiş olsaydık o zaman daha farklı stratejileri olurdu..

Neticede 3x2.250 tl = 6.750 tl + ürün satışları + diğer gelirler – (masraf+vergi) formülünden yola çıkarsak kazancımızın 9 puanın ötesinde iyi bir gelir oldu..
5’te 5 yapmış Galatasaray’ı 3 puanla geçmek sansasyonel olur ki önümüz bir hayli açılır..

Bu arada söylemek gerek, geleceğe matuf ÖNEMLİ bir tehlike var..
İzah edeyim müsaadenizle..

Görünen köy kılavuz istemez..Belli ki normal saha ve hava koşullarında Bursaspor bir hayli canlar yakıp hesaba dahil edilmediği bir girdap içerisine zamanla girecek..
Güzel futbol, bol gollü maçlar,yüksek puanlar; TFF’sinden seyircisine kadar tüm Türk Futbol kamuoyunun ilgisini çekecek

O zaman da Le Guen ve bazı futbolcularımızı rahat bırakmayacaklardır tıpkı birkaç sezon öncesi olduğu gibi..Burada yapılması gereken başta Le Guen olmak üzere tüm futbolcuların öncelikle parasal olarak mağdur olmaması beraberinde ise bu şehirde yaşamaktan mutlu Bursaspor’da oynamaktan keyif almalarını sağlamak..

Yani kazançlarını zamanında ödemek, sahaya yabancı madde atmamak, sahamızın kapatılmasına sebep olacak bireysel yada toplu protestolardan kaçınmak, takımı yada bazı futbolcuları zaman zaman protesto ederek Özlüce’nin keyfini kaçırmak gibi her hareketten kaçınmalıyız..
Paralarını zamanında aldıkları sürece, keyifleri moralleri kaçık olmadığı sürece kimse onların başını döndüremez..
Aksi halde kaçmak için fırsat kollarlar..

Her şeyi de Yönetimden beklememek lazım…Geç meç takım kuruldu istim üzerinde gidiyor.
Bursaspor Tv’de Le Guen’in söylediği gibi maçlar vardır takım iyi olmaz, maçlar vardır futbolcu iyi olmaz o zaman devreye girmesi beklenirken taraftarın; sahaya şişe, çakmak vs atıldığında bunu elin Fransızı anlamaz, çok itici gelir ve kendini -konumunu sorgular..

Kendisi televizyonda da ifade etti..Bursaspor Fransa'da izleniyor ve amacım da Bursaspor sempatizanlarını arttırmak dedi..Hal böyleyken kendisinin içine sindiremeyeceği onun için çok yabancı olaylarla yüz yüze gelmesine sebep olup ayağımıza sıkmayalım..

Bu duruma mahal vermemek için elimize dilimize hakim olmamız lazım
Gelecek çok parlak görünüyor...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.