Hava Durumu

Sportif Direktör!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2017 14:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 14:19

Yıldıray BAŞTÜRK’ün sportif direktörlüğe düşünülmüş olmasına ve kendisiyle görüşülmüş olmasına çok sevinenlerdenim..
Futbolculuğuyla olduğu kadar kişiliğiyle de iz bırakanlardandı..Alman kulüplerinin alt yapılarında yetişmekte olan genç Türkler için oldukça ikna edici bir isim..

Gerek bu kaynaklara rahat erişimi, gerek kariyeri itibariyle kulübümüz kadrosundaki futbolcular tarafından bir otorite olarak kabullenilmesinin kolaylığı, gerek hayatı Sayın Başkan Ali Ay ve Y.K’u için kolaylaştıracak kadar futbolun içerisinden gelmesi ve sakin kişiliği ile bizim için biçilmiş kaftan..
Üstelik de alt yapıya, gerek futbolcu gerekse teknik Alman takviyeleri yapılabilmesi için de bulunmaz bir isim..Alt yapımızdaki futbolculara da Almanya’da ufuklar açabilir..

Üstelik önümüzdeki sene çok için daha ciddi bir hazırlık yapılma durumu ortaya çıkar, kulübümüzde profesyonel bir yönetim anlayışı hasıl olur..

Düşünmek için süre istemesi; bir süredir boşta olmasına rağmen salt para için teklifimize balıklama atlamıyor oluşunu göstermesi açısından kendisi adına saygın bir davranış;
Yetki istiyor olması da; kendisine teklif edilen işi layıkıyla yapmayı planladığını göstermesi açısından sevindirici bir durum..
Tabii ki sportif direktör, envai konuda yetki isteyecek doğal olanı da bu..
Noter almıyoruz ki yada başkana işleri halledecek bir sekreter..

İşini iyi yapar da olumlu şeyler olursa, oluşan güzelliğin payını yalnız kendi değil ona o görevi tevdi eden Başkan Ali Ay da sahiplenecek..Majör hatalar yapar da işler kötü giderse, şimşekleri paratoner gibi üzerine çekecek sportif direktör yollanır..

Başkan hiçbir şekilde kaybetmez..
Kendini işine, evine ve Bursaspor’un diğer meselelerine verir..Sağlığı bozulmaz, parasıyla rezil olmaz..
Baştürk ve Le Guen futbolu halleder..İkisi de birbirini tanır, aslolan futbolun ortak dili ise birbirlerine saygı duyarlar kariyerleri itibariyle…

Hoca ve Baştürk işi bir an evvel bitirilip, transferi onların da izinleri-olurları alınarak bir an evvel sonlandırabilmeliyiz..

Asamoah GYAN’ın da; alt yapıya bu kadar önem veren, Afrika’da üs kurup getirdiği futbolcuları, kendi vatandaşları gibi kabullenip eğiten öğreten endüstriyel futbolun hizmetine sunmak için yetiştiren Bursaspor’umuzun bu eşi zor bulunur organizasyonunu gördükten sonra o çocuklarla tanıştıktan sonra ; bize Afrika’da tahayyül bile edemeyeceğimiz kapılar açabilir..

Evet kendisinin patlama yapamadan Asya ve Orta Doğu liglerinde paranın karşı koyulamaz tadını aldıktan sonra ne denli profesyonel olduğu ve kıt kanaat paramızla kendisini alırken bize katkısının ne olacağı konusundaki ve özel hayatı ile ilgili tereddütlerim hala var ama kendisiyle birebir konuşan idarecilerimiz ve Yıldıray Baştürk’ün , kendisiyle ilgili doğru karar verebileceğine inanıyorum..

Umarım hayırlısı olur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.