Hava Durumu

Tek yol devam!

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2020 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2020 07:43

Uzunca bir aradan sonra serüven tekrar başlayacak…

Tüm maçlar tamamlanana kadar devam eder de sezon bu vesileyle toparlanıp tamamlanmış olur mu yoksa birkaç hafta sonra Covid 19 bulaşı çıkar da her şey daha da içinden çıkılmaz bir kaosa götürür mü göreceğiz..

Sosyal mesafenin 1.8 mt ile 2 mt civarı olması ve maskeli olmak gereği ısrarla vurgulanırken, lokantalar-kafeler koltuk düzenlemelerini bile yeni normallere göre yaparken ha güreş müsabakası yapıyorsun ha futbol nesi farklı ki? Topları yıkadık, soyunma odalarını dezefenkte ettik, futbolculara idarecilere hakemlere sürekli test yapsanız ne olur !!! 2-14 gün meselesi var unutmayalım..Test sonucu bugün negatif yarın pozitif..Geçmiş olsun..

Temas had safhada..Ağızdan burundan çıkan zerrecikler, olası kanamalar…Futbolcular, hakemler, kulüp personeli, yöneticisi, top toplayıcısı velhasıl ciddi sayıda bir kalabalık oluşturan böylesine bir spor dalında müsabakalar devam etmeli midir ?

İnsan sağlığından daha önemli bir şey var mı  diye sorsak hiç kimse evet var demez ama endüstri böylesine heyyula, dönen para da bu kadar fazla olunca hadisenin baş aktörleri olan futbolcular dahil hiç kimse mızmızlanmanın ötesine geçemiyor…

Ligler ertelense futbolcular gelirden mahrum kalacak, ne zaman biteceği belli olmayan covid 19 musibetini beklemenin ANLAMI YOK ZARARI ÇOK zira yaşlar 1 yaş daha olsa ilerleyecek ki ay hesabı yapan futbolcular buna tahammül edemezler…

Ya hakemler ? Her ay nizam intizam içinde kazanılan o kadar kazancı yaşların ilerlemesine tahammül ederek ötelemek !!!

Meteliğe kurşun atan kulüplerin sabrı ise sıfır tölerans...

Hal böyle olunca  TEK YOL DEVAM... Ölen ölür pardon pozitif çıkan çıkar negatifler bizimdir…

UEFA da FIFA da TFF de sınıfta kaldı demenin hiç anlamı olmadığı gibi paydaşlar oynamak için çıldırırken bize de laf düşmez.

Bu hengamede çıkacağımız Keçiörengücü  maçı Bursasporumuz açısından hayli önemli.. Futbolcularımız - Teknik Ekibimiz aylardır ısrarla ve sürekli olarak bize güvenin, çok iyi bir kadromuz var, Şampiyon biziz, Süperlig için en büyük aday biziz , çıkacağız, bu iş bitti falan deyip duruyorlardı...Böyle söylüyorsan çıkıp yeneceksin başka ihtimal var mı?

Biran evvel kapağı Süper Lig’e kapağı atıp geleceği şekillendirmenin derdine o zaman düşmek gerek ama geleceğin Bursaspor’unu yapılandırmak; idari-mali-sportif bir kalite oluşturarak kendi kendine yeterli – engin vizyonlu- iş bilir kılıç kuşanır-  finansal açıdan imrenilir, sportif açıdan parmak ısırılır, Alt yapısıyla A takım koordinasyonu bir düzene oturtulmuş, yurt dışını kıta kıta, yurt içini ise şehir şehir takip edebilen, mimlediklerini kadrosuna katan, cilaladıklarını ise ticari anlayışla satan, bu sezon sonunda satacağı solbek yerine önlemini birkaç sene önce alabilen, geçmiş yıllarda kendine hizmet etmiş sporcularını bir fabrika düzeni içinde ücretle kullanabilen bir takım olabilmek…Zaten bu durum size ulusal ve uluslararası bazda üstün başarıyı getirecektir..

Benim özlemim bu...Başarılabilir mi? Kaf Dağının ötesi de olsa başarılması gerek..Tabii ki bu sezon sonu Süper Lig’e çıkıyor olmak kulübümüzün bekası için çok önemli ama aynı travmaları yaşamamak için yapıyor olmamız gereken çok fazla ev ödevi var..

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.