Hava Durumu

Timsah Gol Gol Gol

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2017 10:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 10:35

Normal Saha ve Hava Koşullarında Orta sahamızın bileğinin bükülmesi pek kolay olmayacak bu sezon..
Orta Sahamızın kalitesi de bence sezon sonunda ligdeki yerimizin bir hayli, belki de ummadığımız kadar yukarıda olmasını sağlayacak..

Agu ve Badu takviyesiyle dinamizm kazanan orta saha; Kaptan Batalla’nın şefliğinde dirençli, dirayetli, kreatif, hızlı, futbol zekası üst düzey ileri-geri anlamlı-sağlam-ne yapacağını bilerek oynayan, hem kesici, hem süpürücü, hem de gol peşinde koşan AVCI görüntüsü ile DEDİĞİM DEDİK ÖTTÜRDÜĞÜM DÜDÜK deyip duracak..Açık ve net

Rakip orta sahalar Agu-Badu-Batalla üçlüsüne üstünlük sağlamaya çalışırken kanatlarımızın ingiliz anahtarıvari ileri-geri sıkıştırmalarıyla kumpasa gelirken rakip orta saha ve hücumcuların en büyük zorluğu arkadaki sağlam ve dengeli defans hattının varlığı olacaktır..

Bu sağlam ve dengeli defans hattı aynı zamanda orta sahamızın arka tarafı düşünmeden, oyunu ön tarafa daha rahat forse etmesini sağlayacaktır ki rakibin ayağını yorganına göre uzatmasına asıl sebep olacak şey Bursaspor’un takım olarak rakibine abanıyor oluşu olacaktır..
İlk golü attığımız maçların rakip için geri dönülmez bir yol olacağına inanıyorum
TORA TORA TORA

Geçen seneki yıkımdan sonra (Teknik kadrosu da dahil olmak üzere yenilenen ancak farkında ve bilinçli olarak olmasa da yapılanan) A’dan Z’ye yenilenmiş, Özlüce-taraftar bağı bir hayli zedelenmiş takımımızın 2017-2018 sezonuna henüz başlangıç yaptığı yarım yamalak kadrosunu tam oluşturamadan oynadığı Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarının bizim için pek ölçü olmadığı; futbola etki eden bozuk zemin marifeti ve henüz tamamlanmakta olan kadronun palas pandıras karşılaştığı Alanya maçının da bir tarafa bırakıldığında; Akhisar maçı, lige verilen arada biraz da olsa beraber çalışabilme imkanı bulan kadronun iyi bir zeminde iyi bir takıma karşı ne yapabileceğini göstermesi açısından önemli bir ölçüydü bence…

Rakibin hocasının da şaşkınlığını yüzünden, gözünden, sözünden saklayamadığı net bir skor alındı 3-0

Çok iyi bir kalecimiz var..
Uyumlu, güçlü ve panik yapmadan oynayabilen, top yapabilen, faule mahal vermeden pozisyonu söndürebilen 2 zeki stoperimiz var..
Her 2 bekimiz de defansif yönleriyle, ofansif yönleriyle ve oyuna katkılarıyla üst düzey.
Ön liberolarla beraber Batalla dirençli, dirayetli, kreatif, hızlı, futbol zekası üst düzey ileri-geri anlamlı-sağlam-ne yapacağını bilerek oynayan, hem kesici, hem süpürücü, hem de gol peşinde koşan avcı görüntüsü veren bir formatta..
Kanatlar ise birbirinden beter..
Ortalarındaki Stancu’nun ise zannediyorum 13 gol civarında bir ortalaması var Türkiye’de..
Oturaklı ve böylesine saldırgan bir takımda 13’ün bayağı üzerine çıkar gibi geliyor bana..

Alt Yapı’dan gelen Afrikanları ve her şeyin iyiye gittiği bir takımda yedek kulübesinden girerek oyuna koyacağı katkılar oldukça fazla olacak gibi görünen Süper Lig tecrübeli yedek kulübesinin diğer fertleriyle bezenmiş bir takım bu lige damga vurur vesselam..

Son anda kadroya katılan Yusuf Erdoğan’ın varlığı ve ilk andan itibaren oluşturduğu sinerji-aidiyat hissi ve futbol kalitesini de katarsak bize rahat maç seyrettirir bir Bursaspor olduğumuz aşikar..

4 maç sonunda yenilen gol 5 atılan gol 7..
Galiba bu sezon; FUTBOL açısından Şenol Hocalı sezonu, BAŞARI açısından da birkaç tık üzerini yakalayabileceğiz…

Bu takımın oluşmasında en büyük pay herhalde Le Guen’e ait..

Yaptıklarıyla ve söyledikleriyle hepimizin gönlünde özel bir yer edinmeye doğru gidiyor..Özel birisi olduğunu sıra dışı mütevaziliğinin rafineliği içerisinde pırıl pırıl görebiliyoruz..
Had bilmez BEN zaafının payı yada paydası olmadığını sözlerinin derinliğindeki bilgiden ve bilgeliğinin belirtisi olan samimiyetinden-saygıdan anlıyoruz..
Futbol bilgisi ve kalitesi zaten ortada... Ama futbolu biliyor olmanın yanı sıra bildiğini anlatabiliyor, uygulayabiliyor, eyleme dökerken hayal peşinde koşmuyor, tekerleği yeniden icat etmenin aptallığı peşinde de değil BEN YAPTIM diyebilmek için tekerleğe yeni format kazandırmanın hayalinin de kuyruğuna takılmış değil..
Son derece basit ve gerçekçi..En kolayı da bu zaten..
Zor’un peşinde macera aramayacak kadar akıllı ve bilge..
11,5 milyon euro cebinden koyan Sayın Ay’a Le Guen için özel bir teşekkür yollamak gerek..Yusuf Erdoğan için de..

Umarım bu yıl ŞAMPİYONLUK yılındaki gibi borç ödeye ödeye zirveye yöneldiğimiz yılın benzeri olur..

Dün 1 bugün 2..İçimize henüz giren, üstelik de lisanını bile bilmediğimiz bir Fransız kalbimizin derinliklerine yol alır saygımızı kazanırken; içimizden çıkan bu şehrin çocuğu bu takımın önemli bir parçası olmuş para kazanmış para kazandırmış Volkan Şen'in yuvasına üstelik de o komik rakkamlara bile kabul edilmeyişi büyük bir dramdır ve zannediyorum alt yapıdaki gençler için büyük bir numune olarak kalacak ve asla unutulmayacaktır..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.