Hava Durumu

Tıngır mıngır!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 12:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 12:35

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim bu kadro Yalçın Hoca ile Şampiyon olamaz..

 

Bu kadro Başka hoca ile Şampiyon olabilir mi?

Onu bilemem ama gelinen noktada  futbol açısından hiçbir şeyin ileri gitmiyor, gelişmiyor,  sonuç alınamıyor ve takım transfer süreci hayli geçmiş uyum sorununu kısmen de olsa halletmiş olmasına rağmen 2 haftadır zayıf rakipleri karşısında 5 puan kaybediyorsa  teknik direktör değişikliğinin acilen yapılması lazım..

 

Mevcut gidişat ile ikincilik ve/veya PlayOf yolu gerçekleşebilir  belki ama Süper Lig’e dönüş için ihtimalleri unutup   direkt çıkıyor olmamız lazım..

TEK YOL ŞAMPİYONLUK..

Zira ekonomik durumumuz bu sene Süper Lig’e dönemezsek içine gireceğimiz yıkımı kaldırabilecek durumda değil..

 

Hatay son dakikada kazanınca şampiyon olmuş gibi sevindi..

Nasıl sevinmesinler ki; geçen sene son maçta dramatik bir şekilde kapısından döndükleri Süper Lig’e çıkma yarışında en büyük rakipleri Bursaspor tıngır mıngır giderken maç kazanmak gerçekten büyük bir zevk olmalı..

 

Biz ise kan kusuyoruz..

Şampiyon olmak isteyen ve Süper Lig’e dönmek mecburiyetinde olan bir takımın oynaması gereken futbol değil bu..Hele Altınordu ve Giresun karşısında oynanan..

Yalnız oynanan futbol kötü değil ki tüm takım dökülüyor..

Çağlar da olmasa herhalde tüm Ulusal Medya’ya manşet olurduk Giresun maçından sonra süper Lig şampiyonu ne hale geldi diye..

 

Her maç öncesi ve sonrası verdiği röportajda Yalçın Hoca rakibin artılarını sayıp duruyor..

Şöyle gelişim gösteriyorlarmış, yok böyle tehlikeli takımmış vs vs, Altınordu maçı öncesinde de aynı gereksiz saygı gösterisi..

Hoca bunları söylüyorsa takımını da bu saygı-ürkeklik-tedbir çerçevesinde çalıştırıyor ve taktiksel olarak hazırlıyordur diye düşünüyorum..

Futbolculara da bu ürkeklik siniyordur..

Hep aynı tarz baştan evele gevele , maç sonu yaklaştıkça etekler tutuşuyor.

İsmimizden, rengimizden, tribünden, kadrodan ürken rakibin zaafiyet göstermesini sağlayıp dengesini bozacak birşey oynamıyoruz ki..

Ufff desek kağıt ev gibi yıkılacak rakibi oyuna sokup bir de puan veriyoruz..

Şimdi klavyeşörler çıkıp birşeyler sallayacak aşağıda yorum olarak morinho diye, parasızlıktan dem vuracak seyircisizlikten dem vuracak vs vb etc..

Oynanan futbol ve ortaya çıkan sonuç; hocanın bakış açısı ve takımın oyun karakteri arasındaki doğru orantıyı izah ediyor..

 

Puan cetvelinde üzerinde olan takıma saygı gösterirsin onu ciddiye alarak, altında olan takıma da saygı gösterirsin onu hafife almayarak..

 

Şampiyon olmak mecburiyetindeysen her maç eksi 3 puandan bahsedip önüne gelene saygı gösteremezsin..

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.