Hava Durumu

Tok satıcı gibiyiz!

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2019 20:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 20:10

Yazmayayım yazmayayım dedim dedim ama çok yoğun iş temposunun içinde yazmadan edemedim..

Sayın Lemi Keskin’in tek başına seçime girmeyi göze alamayıp Sayın Mestan’la birleşmeyi amaçlamasını müteakiben aynı gün ekarte edilmesiyle tek Başkan adayı olarak seçime girmesi kesinleşen Sayın Mestan’ın, BAŞKAN olur olmaz ne yapması gerektiğini ekibiyle düşünüp tartışıp strateji ve çalışma planı belirlemesi için dolu dolu tam 2 haftası vardı..

2 hafta boyunca ölçüp biçtikten sonra gördüğü şeyler eğer BUGÜN İÇİNDEN ÇIKAMADIĞI mevcut durum idiyse , son birkaç günde ortaya çıkan Sayın Hayri Yazıcı’nın adaylığını geri çekmesine sebep olmak yerine Hayri Bey’in kongreye katılmasını U dönüşü yapabilmek için fırsat bilip, Bursaspor’un menfaatleri adına tüzük değişikliği ve çoklu seçimi kabul edip kaç oy alacağını da öğrenme fırsatı yakalayarak Olağanüstü Genel Kurula gitse daha iyi olurdu.. Başkanlık seçimi kaybedilse bile taraftarın gönlünde taht kurarak bir sonraki seçim sonucunu garantilenip U dönüşü kazanca çevrilebilirdi..

İstenerek gelenler başkadır, İsteyerek gelenler ise hep yalnız kalırlar.. Şu anki durum aynen bu.. Transfer Tahtasının açılması için 24 küsür trilyona ihtiyaç var. Kulüp açıklama yapıp hepsini bir anda halledeceğiz diyor yani kısmi ödeme + çokça erteleme.. Bunlara ilaveten eminim başka tazminat dosyaları da gelecek...

Kembo ve diğer parası ödenmemiş olabileceğini düşündüğümüz isimler gibi..

Teknik ekibi, futbolcusu, afyon kampı, elektrik, su, güvenlik, sgk, maaşlar vs her gün para ihtiyacınız katlanarak devam ediyor.. Krediler, faizler vs vs vs.. Bu kadar yükün altından kalkmak için çok ciddi planlarınız olmalı ve atak olmak mecburiyetindesiniz..

Bunun için de; Bugüne kadar transferde adı geçen futbolcularımızın bir şekilde satışlarının gerçekleşmesi gerekirdi...

Ertuğrul…İsmi cismi burada ruhu kimbilir nerede?Bu saatten sonra tribünlerin onu kabul edebilmesi, onun da bu taraftar önünde özgüvenle oynayabilmesi mümkün değil..

Umut Meraş … Kontratlı futbolcunuza takımın birisi teklifte bulunduğunda bundan kulüp te futbolcu da memnun olur..İstenmek güzel şeydir..3 verirler 5 istersin anlaşırsan futbolcu transfer olur; anlaşamasan da futbolcu çok mutsuz olmaz zira futbolcu diğer takımın da kulübünün de kendisini istediğini bilir...

Belki biraz zam yaparsın olur biter..Ama Umut konusunda ilk günden beri satılık oyuncumuz var diye pazardaydık ve muhtelif kulüplerle pazarlık yapıp satmaya çalışırken artık onun Bursa’da kalmasını beklemek hayal olur..Üstelik o paraları veremeyiz..

Lato … Alt yapının da ötesinde yaz futbol okuluna dönmüş parasızlık ve krizin tavan yaptığı takımda herkes gitmişken kalıp 2.ligde oynayabilir misiniz ? Bugün de Barış tak sepeti koluna herkes kendi yoluna dedi.. Biran evvel birilerini ve bir şeyleri satıp para bulmalıyız ama birkaç futbolcu satışına bel bağlanarak bu türbülanstan çıkılamaz..

Zira TFF 1.Lig gelirleriyle SüperLig borçlarını ödemek zorundayız..

Üstelik sezon öncesi kampını yaşayamamış isimlerle bundan sonra tahta açılsa da ne kadar yarar sağlayabileceğimiz tartışılır ya (Büyük ihtimalle revire döneriz) Sayın Valimiz liderliğinde başlayacağı söylenen YARDIM KAMPANYASI neden başlamıyor anlamak mümkün değil. Öneride bulunmuştum ; kulübün web sitesinden gelecek yıllara ait üyelik aidatlarını ödeyebilmeye olanak sağlansın diye..Neden yapılmıyor anlamış değilim..

Store’daki ürünlerin desen/model/beden yetersizlikleri had safhada...

Neden çözüm bulunamıyor ? Tok satıcı gibiyiz.. Paraya ihtiyacı olan bir kulüp gibi davranmıyoruz..

Bir önerim daha var.. Stadın altındaki dükkanlarla ilgili.. Son dönemde üç beş kere gittim stada ne yapılabilir nasıl değerlendirilebilir oraları, o metruk ortam nasıl canlı yaşayan bir alana döndürülebilir de kulüp para kazanabilir diye..

O bölge nüfus yoğunluğu oldukça yoğun ve ilginç bir bölge..

Eğer birkaç Devlet Bankasını ikna edip stadın altına getirirsek diğer bankalar da oraya demir atar..

Bursaspor’a stat hafta sonu lazım, Bankalara ise hafta içi..

Bankaların arayıp ta bulamadığı şey her yer otopark.. Tek cephe olup mahremiyetleri stadın altına doğru uzanır ve dış güvenlikle kontrol edilebilmelerinin kolaylaşması sebebiyle de ideal bir mekan..

Üstelik yakında terörle mücadele şube de var.. Ve de büyük bir hastane yapılıyor..Bir de kahve mekanı getirdiniz mi iş bitti.. Bu işi becerebilirsek belki de banların bazıları civardaki otopark açısından sıkıntı yaşadıkları bazı şubeleri kapatıp oraya gelirler.. O kadar banka varken de stat da doğal bir güvenliğe kavuşur..

Hem de yüksek ve uzun süreli kira gelirleri kulübümüz için ciddi bir nefes olur… O alan gelişir prim yapar stadın isim hakkı için bir altyapı oluşur belki de..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.