Hava Durumu

Transfer ve Milli takım rezaleti!

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 12:37


Kariyerinin başlangıcı ve gelişimi muhteşem ama devamı biraz flu göründü.. Bursaspor’umuzun gündemine girdikten sonra yabancı sitelerde dolaşarak elde ettiğim bilgilerden anladığım kadarıyla zor bir insan, dominant bir kişilik, yıldız olacak gibi bir gelişim olmuş ama tıkanmış ve kazandığı paralar ve ün onu sanki kariyerden ziyade paranın peşine itmiş gibi gözüküyor..
Üstelik en az 31 yaşında (Afrika’da doğduğu gibi nüfusa kayıt edildiğini düşünmüyorsunuz herhalde..hatırı sayılır bir süre yaşantım oldu Afrika’da, oranın gerçeği budur)…
Paranız pulunuz çoksa alırsınız.Bizim gibi borç içinde yüzüyorsanız Gyan’ı almak bence büyük risk…
Zaten 6 kere küme düşen Bassong ile kumar oynuyorsunuz, üstüne Gyan’ı da katarsanız bunun adı rus ruleti olur

Tutarsa muhteşem olur ama ya tutmazsa ve Gyan kendini ve kulübü yukarı taşıma sorumluluğunu üstlenmek yerine özel hayatını ön planda tutup parayı birincil amaç halinde davranırsa !

Gelelim Milli Takım’da yaşanmış,yaşanmakta olan ve yaşanmaya devam edecek REZALETE..

Skandalın merkezinde yer alan Sinyor Terim ve Barcelonalı Arda, Euro2016’dan beri gıdım gıdım bilgi vererek direkt ve indirekt suçlamalar ve saçmalamalarla huzurumuza çıktıkları için; kamuoyu da doğal olarak kah Sinyor kah diğeri arasında gidip gelerek, milli öfkesini hangi aktöre saplayacağı konusunda karar vermek durumunda olmak sebebiyle kararsızlık bataklığının içerisinde debelenip duruyor…

Son haftada küme düşmekten kurtulmaya kadar giden vahşi, üzücü, yıkıcı haftaların tüm mazeretlerini truva atı gibi OTOBÜS kalkanının içine sokan futbolcularımız UÇAK olayından sonra 4'lük galibiyete ne diyorlar acaba..

Size saldırırlarsa down oluyorsunuz, sizin adamlar saldırırsa sorun yok..Süper bir sistem bu..Bayıldım.
Adamın biri adamın birinin tayyarede boğazını sıkıyor bir de TFF’nin başına, Milli Takımın hocasına envai küfürler ediyor akabinde milli takım 4 atıyor...

Senin derdin varsa gitseydin ya hukuka yada nazik bir şekilde Milli Takımdan affını isteseydin..Mecbur mu bu ülke halkı senin git gel’lerinin, kaprislerinin, her ne ise o, senin ipoteğin olmaya ?

Barcelona’nın kaptanı Pique de 30 yaşında ama yaz tatilini Harvard Üniversitesi'nde hızlandırılmış iş yönetimi dersi almaya ayırıyor, diğeri Milli Takım uçağında gazeteci dövüyor..

Gelelim işin başlangıcına….
Baş sorumlu bence TFF’nin başı Yıldırım Demirören..Evet devlet kasasından vermedin ama o kadar deli prime ne gerek var ?

Takıma TFF tarafından euro 2016’ya gitme primi olarak sunulan ara gazı 150.000 Euro..Fakat bizim milliyetçi, vatan aşkıyla yanıp tutuşan, Milli formayı kutsal gören-kendilerini neredeyse vatan için çalışan-çarpışan leventlerle eşdeğer misyon üstlenmişçesine saygın gören gözünüzde abarttığınız zatı muhteremlerin galibiyet primi olarak kendilerine önerilen bu servet değerindeki prime cevabı HAYIR 500.000 Euro isteriz..

Bunun üzerine TFF’nin başı Demirören gaza geliyor ve 650.000 Euro diyor..Sonra da bu parayı vermiyor ve / veya Burak’a verilmiyor vs vs abuk sabuk hikayeler..Hadise bu

Tonla paraları var hepsinin Milli Forma için istedikleri paralara bakın..Gözünüz doysun..Bu ilk değil ki..Dünya 3.sü Milli Takım oyuncuları da jip krizi çıkartmıştı..

Kaptan olan çıkıyor şimdi de diyor ki en sevdiğim şeyi 31 yaşında bıraktım, hatalıyım ama onurluyum, bayrak sevgisi forma sevgisi vs konuşup duruyor..Barcelona’da oynuyor ya atış serbest, baraj da yok nasıl olsa.
Zannedersiniz Sadrazam..

Göğsünüzde ay yıldız arma, sırtınızda TÜRKİYE yazılı eşofman, el üstü devlet üstü, şanlı ulusunuzu ve koskoca devletinizi temsil etmenin gururu yetmedi mi de 150.000 Euro yu beğenmeyip 500.000 Euro istediniz ?

Bu memleketi temsil eden, sizden çok daha büyük başarılara imza atan sporcular sahip olmadı sizin fiyakanıza, hiç kimse almadı sizin aldığınızı..
Buldunuz da bunuyorsunuz .Hamza Yerlikaya’nın olimpiyatlara giderken uçakta gazetecileri istemem gibi tafra yaptığını düşünün yada Dünya Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp’in Kübalı rakibini yenmek için 500.000 euro (hadi diyelim 30.000 euro ) istediğini..Var mı böyle dünya ?

Ay-Yıldız’ mış…Terörle mücadelede; emniyet istihbarat asker mensupları bu hilal’le bu yıldız için canlarını mermilerin önüne siper ederken evlerine götürdükleri kazançlar hepimizin malumu, turnuva katılım primi olarak 500.000 euro iste sonra da vatan görevi deyip takiyye yap…

İçinizden biri de dedi mi? Ne primi Sayın Terim aslolan vatandır gerisi teferruat, neyin primi hocam Başbakanlık ödül yönetmeliği gereği ne ise onu verin Allah razı olsun ekstraya gerek yok.

Büyüdükçe küçülen insanlar büyütüldükçe büyürler, büyüdükçe büyüyenler küçüldükçe küçülürler…

Yıllardır futbol milli takımımızı yarım yamalak seyrediyordum oynayanlara SAYGI GÖSTERMEDİĞİM için , aklımı seveyim iyi yapmışım…Bunlara vakit ayırmaya değer mi?

Benim oğlum da amatör branşlardan birisinde Milli sporcu....Yıllarca Bursa’da poligon olmadığı için diğer şehirlere antrenman yapmaya gittik hafta sonları (tam 5 yıl..1 kuruş destek almadan) Amatör dallarda amaç Milli Takım’dır..Futbol basketbol voleybol hentbol gibi o takımdan o takıma transfer olayım daha iyi imkanlarla falan diye bir şey yok..Tek hedefiniz vardır milli formayı giyebilmek için milli takıma puan veren federasyon müsabakalarında yüksek skorlar atabilmeniz ve bu amaçla yıl boyu düzenli antrenman yapabilmeniz..Yaşadığımız hengameyi anlatsam yeter Tamzok dersiniz bu kadarı da olsa olsa yalan olur…Tam 5 yıl..Okul bir taraftan poligon antrenmanları ( İstanbul İstinye poligonu yada Sakarya Arifiye poligonu ..Gitti mi hafta sonu kalıyoruz), ev antrenmanları, psikolog, kondisyoner, milli takım kampları, okul vs…Böyle bir antrenman sonrası Arifiye’den gelmişiz Pazar akşamı deli yorgunum koca bir bagaj arabayı boşaltmışız, fişekler malzemeler okul çantası sırt çantası elektrikli radyatör 2 günlük yiyecekler yapılmış bulaşıklarla gelmişiz (anlamanız mümkün değil) banyoda oğlum soyun diyorum (Eşim yok biz baba oğul yaşıyoruz) çabuk üstündekileri banyoda yere at çamaşır yıkayacağım ki ertesi gün gelecek temizlikçi kadınımıza ütülenecekler hazır olsun..
Oğlum milli takım forması elinde duruyor iç çamaşırlarıyla..Oğlum atsana beyazların arasına acelem var diyorum bana diyor ki “baba Milli Takım forması banyoda yere atılır mı “ Sen ciddi misin diyorum..Bana diyor ki bu bayraktan daha kutsal..Neden diye soruyorum ; önünde ay yıldız var üstelik arkasında TÜRKİYE yazıyor diyor ben hüngür hüngür ağlıyorum....O zaman oğlum 16 yaşında..
Bunlara şahit olan ben, bunlara saygı gösterir miyim ??????

Ya siz ????

Bütün amatör spor dallarında uğraş veren sporcular o şerefli Milli Takım formasını giyebilmek için o kadar çok acı çekiyorlar, o kadar çok zaman para emek enerji harcıyorlar, hayalleri için okullarını geleceklerini bile tehlikeye atıyorlar ve yıllar içinde o kadar çok para harcıyorlar ki; onları görünce, bir sürü meseleye ve güreşçi, boksör, jimnastikçi sporcuya şahit olunca bunlara saygı gösterirsem kendime saygım kalmaz..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.