Hava Durumu

Türbülans!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 12:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 12:54

Fuat Hoca’nın maç sonrası söylediği gibi tek bir maç kaybetmedik..Kendimize güvenimizi de etkileyen kadastrofik olmasa bile çok dramatik bir mağlubiyet aldık..

Devre arası dinlenme süreci + 10 günlük kamptan sonra , hazır ve aç olması beklenen futbolcuların gösterdiği dirençsizlik şaşırtıcı değil ama rahatsız ediciydi..

Hamza Hoca daha birkaç gün evvel diyor ki, Necid takım bulursa gidecek biz düşünmüyoruz..Sonra adamı Gs maçında, kupa maçında 5 dk kala, bu maçta da kurtarıcı diye sahaya sürüyorsunuz..Ruhen burada olmayan ve tüm sezon örselenmiş bir adam takım zaten çöküntüye girmişken türbülanstan çıkmanın anahtarı olabilir mi? Aynı anda 4 forvet sahada ( Kubilay, Necid, Deniz ve Sercan)…

Harun’u bir kenara koyarsanız bir anlamda 6 oyuncuyla oyun kurup Trabzon’un ceza sahası önüne yay şeklinde kurduğu 9 kişilik bloğu geçip forvetlerimizi topla buluşturmaya çalışıyoruz..9’a karşı 6’dan medet umuyoruz.. 4 santraforla kilidi açmaya çalışmak bence çok vahşi bir fanteziydi..Hele Merter’in çıkarılması bence ölümcül hataydı ve trajik farkı Harun önledi..

Biz mahalle maçlarında çözerdik meseleyi..Rakip kaleye yakın bir yerde hilal şeklinde dizilmiş ve gardını almış boksör gibi pozisyon almış durumdayken, bu hilal savunmanın önünde eveleyip gevelemeye ne gerek var..

Oyunu geride kurarsınız orta sahaya yakın bir yerde..Defansa yaslanmış futbolcularınız da orta sahaya yaklaşır dolayısıyla defans da ceza sahasından 3-5 metre de olsa uzaklaşır ve arkaya top atmak için uygun bir alan oluşturulur..Bunu teknik ekip de mi görmüyor..

Haydi bunu geçtik…Yahu koca bir 45 dk boyunca rakip kendi ceza sahasını aslanlar gibi korumaya çalışırken bir frikik alabilecek girişimimiz bile olmadı..Teknik ekip takımı bu konuda uyarmadan nasıl durabilir ???? Sarı kartlı oyuncularını oyundan attırmak için de bir girişimimiz olmadı..

Uzun lafın kısası, iyi futbol oynamıyoruz..Kötü oynayarak puan almaya devam ediyor olmamız doğru yolda olduğumuzu göstermez..Yanlış yoldayız, yanlış raydayız...

Haydi diyelim ki zemin kötü, takım kötü, taraftar kötü, hakem kötü..İyi de Hoca’nın hiç mi günahı yok Fuat Hoca maç sonrası öyle bir konuştu ki sanki Trabzon 11 kişi kalsaymış işimiz daha kolay olacakmış da vs vs adeta hakemi Trabzon'u 10 kişi bırakmakla suçlamasına ramak kaldı..

Bana inandırıcı gelmedin hocam Hamza Hoca'nın sezon sonuna kadar takımın başındayım demesi türbülansa girmiş bir takım için bir şans ancak hiçbirşey ile çok şey arasındaki farkı belirleyen bıçak sırtını aşıp sisten pustan çıkıp güneşli havaya selam olsun diyebilmenin tek bir yolu var Hamza Hocam..

İyi futbol oynamanız, tribünleri kendi tarafınıza çekmeniz lazım..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.