Hava Durumu

Yanlışlar doğruları götürdü

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2017 15:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 15:21

Takımı korusaydık geçen sene şampiyonduk, bu sene de muhtemelen zirve yarışında son viraja girmiştik..Şampiyon olmanın dayanılmaz mutluluğunun yanı sıra elde edilmiş olacak TFF ve UEFA gelirlerini, yayın gelirlerini, reklam gelirlerini, hasılat, store ürünleri, forma reklamları, loca satışları ve de şehre Bursaspor’u empoze etmenin-yeni taraftarlar kazanmanın büyük avantajlarıyla geleceğimize de yatırım yapıyor olduğumuzu düşünsenize...

Oysa ki şimdi düşme olasılıklarının rahatsız edici baskısı altındayız..
Borç ayyuka çıkmış durumda 100 trilyon kredi alıyoruz %16,50 faizle, borçları konsolide etmek için..Personel maaşları bile ödenemiyor düşünün artık..
Mirasyedi gibi sattık savdık, haydan gelen para huya gider misali gelen 30 milyon euro da buhar olup gidince; hayalleri yitti tığ teber şahı merdan, cıscıbıldak ortada kaldık..Arsa benzinlik gibi futbol dışı enstrümanlarla idare etmeye çalışıyoruz ama bir spor kulübüyüz..

Şampiyonluktan beri har vurup harman savuran bu işin sorumlusu hocalar ve başkanlar, takımı tutamadık, gitmek istediler falan gibi YALAN UYDURMASINLAR, tepkim sert olur ağır laf söylerim...

İdareci olamadınız bari mert olmayı becerin..

6-0 lık terbiyesiz hezimetten sonra çok sayıda yazı yazdım sildim yazdım sildim...

Kendimi frenledim durdum...

Okuyanlara sunmam gereken en ideal pencereyi arayıp bulmaya çalıştım...

Ne Şenol Hoca kalmak istedi o Başkan ve idaresinde, nede o yönetim ve Ertuğrul Sağlam idaresinde kalmak istedi bazı futbolcular... Bazıları da falan filan…

Çok fazla şeyi yanlış yapıyoruz..

Geldik Sayın Ay dönemine..
Hamza Hoca geldi kurduğu takım ortada..Adnan Hoca diyor ki “Bu takımı nasıl kurabilmişler hayret” ..Bunu 10 küsür yıl kaptanlık yapan Adnan Örnek söylüyorsa herkese ancak dinlemek ve utanmak düşer…İşe yaramaz denen Oğulcan, bizi koridor yaptı…Her şey bir yana Hamza Hocanın giderayak attığı Joviç kazığını hayatım boyunca unutmayacağım..

Bu takımdan Avrupa beklentisi - ilk 5 - kupa şampiyonluğu bekleyen dillendiren herkes hatalıdır..İkinci üçüncü lig takımlarına elendik..Vaz Te 12 gol atmış 8’i bize..Kupa’da 2 kez yenildiğimiz Akhisar’dan sanki hiç oynamamış gibi sanki kim olduklarını bilmiyormuş gibi gidiyoruz 5 yiyiyoruz...Eksi 21 averaj...
3 maç 5 üzeri yiyerek HAT-TRICK yapmışız..
Bir sezonda 4.hocayı değiştiriyoruz…
Neden Adnan Örnek’i daha önce düşünmediniz ?
Güvenmediniz güvenmediniz de atacak adımınız alacak nefesiniz kalmayınca mı aklınıza geldi dibinizdeki Adnan Örnek..

En çok istediğim Hoca Tayfun Korkut diyen Başkanın öneri götürdüğü 3.hocaydı Sayın Korkut..Prosinecki dendi gidildi hocanın kontratı var çıktı iş olmadı..Hakeza Tayfun Korkut’a da gidildi orada da başka pürüz çıktı..
Gittiğiniz her 2 hoca da kontratları olan insanlardı ve bunu öğrenmek için para harcamak vakit kaybetmek gülünç duruma düşmeye gerek yoktu..Leverkusen ödedi tazminatını aldı Korkut'u..Bizde hem para yok hem foduluz..

Tazminat ödemeye gücün yoksa Milli Takım Hocası takımını bırakıp size gelir mi? Gelse bile ondan size fayda gelir mi? Takımını satan adam sizi de satar..

Ancelotti diyor ki “futbol oynadım hocalık yaptım ancak Bayern Münih’teki huzuru hiçbir yerde yaşamadım..Çünkü burada futbolu bilen bir başkan ve yönetim kurulu var”..
Kulübün başkanı efsanevi Alman santrafor Uli Hoeness, sportif şirketin başındaki isim ise Karl Heinz Rummenigge, şeref başkanı ise Beckenbauer.
Real Madrid’e giden Toni Kroos’u saymayın onu pek tutmak istemedi aslında, bugün bakın Bayern’de başarılı olup da Bayern’in kadrosunda daimi tuttuğu hiçbir isim başka takımlar ne verirse versin ayrılmazlar..
Kulüp onları aidiyetle, huzurla, futbolla, başarıyla kendine bağlar..Bayern’in tutmak istediği gitmez, tutmak istemediği kalamaz..

Bayern Münih bir şirket gibi değil, futbol kulübü gibi yönetilir…Frankfurt borsasına kota değiller ve olmayacaklar..Neden mi? Açıp okuyun Google’dan..
1860 Münih’e stad konusunda yaptıkları reveransı da okuyun…
Yabancı dili olanlar açsın da finansal figürlerine göz atsınlar…

Uluslar arası anlamda şampiyonlar ligi gibi başarıları çok mudur ?..Popüler birkaç takımla mukayese ederseniz başarısız olduğu ortadadır..Hoeness bu sene açıklama yaptı dedi ki “soyunma odasında artık almanca konuşulmasını istiyoruz”..
Yani Almanya’da dominantız, Avrupa’da fena değiliz, borç harç yok futbolcu almak istediğimizde biz bankanın veznesine, Madrid ve Barcelona ise krediler servisine giderler diyecek kadar finansal yönetimleri de saygıyı hak ediyor ama diyor ki biz daha az yabancılı sisteme geçeceğiz..

Biz ise, Dortmund’a adam gönderiliyor sistemi incelemek için..Hayal beldesi..Gülüyordur Almanlar ..Açın Dortmund tv yi izleyin öğrenirsiniz..Sanki öğrensek uygulayabileceğiz..Biz elimizdeki takımı tutamıyoruz be bırak takım kurmayı…

Yani Kulübün Başkanı futbolu bilecek..

Bilmiyorsa bir sportif direktöre devredecek…

Öğrenerek tecrübe edilerek kulüp yönetilmeye çalışıldığında fatura ağır oluyor...

Bursaspor için değil tüm futbol kulüplerimiz için geçerli bu söylediklerim...

Velhasıl çok yanlış yapıyoruz...

Bu kadar yanlış doğru moğru bırakmıyor ortada…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.