Hava Durumu

Atana da Atarlar!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2015 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 01:16

Rahmetli Mehmet Özman’ın “Sen Bursaspor’sun. Çıkacaksın 3 atacaksın 5 atacaksın!” dediği gibi bir tablo sergilemeye başladı Bursaspor.

Ligin 2. yarısına başlarken Hamza Hoca’nın ilk yarıdaki gol sorununa çare olup olamayacağı merak konusuydu. Çünkü ilk yarı hücum performansına baktığımızda atılan 16 golle maç başına 1 gol ortalamasını bile tutturamayan Bursaspor, ligin 2. yarısı için kafalarda kocaman bir soru işareti bırakmıştı. Hamza Hoca’nın bu sorunu çözmek için uyguladığı yöntemler Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında işe yaramış görünüyor ki ilk yarıda attığımız gollerin neredeyse yarısı kadarını ilk iki maçta attık. Hamza Hoca Josue ile yollarını ayırıp o bölgede Necid’e daha çok alan açabilecek ve Necid ile daha çok pas alışverişi yapabilecek Sercan’ı koyarak hücum varyasyonlarının artmasını sağlarken Stoch, Sercan ve Dzsudzsak’ı maç içinde sürekli değiştirerek en yüksek verimi almaya çalışıyor. Sercan ve Stoch’da büyük değişim gözlenirken Dzsudzsak’da da kıpırdanma olduğunu söyleyebiliriz.

Oyuncu değişiklikleri ve oyunu okuma konusunda da başarılı bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz Hamza Hoca’nın. Biz aynı fikirde olsak da olmasak da iki maçta da yaptığı hamlelerin hemen hemen hepsi skora direkt olarak etki etti. Ligin ilk yarısında “0” puan ile geçtiğimiz ilk iki maçtan 6 puan çıkararak hem bizleri rahatlatıp ilerisi için umutlandırdı, hem de takıma kazanma azmi ve güven getirdi.

Ali Ay yönetiminin getirdiği güven havası, camianın hemen hemen birleşip kenetlenmesi ilk maçlarda kazanma azmi ile geriden gelerek alınan galibiyetler bize çok büyük bir ivme kazandırdı. Ayrıca takıma Batallakatılacak ve sağ bek ve ofansif orta saha mevkilerine takviye yapılacak diye düşünüyorum. Tüm bunların etkisi ile bu sene şampiyonluk sezonundan bir önceki sezonun ikinci yarısı gibi Avrupa’yı son ana kadar kovalayacak bir takım olabiliriz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.