Hava Durumu

Bir teselli var!

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2018 20:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 20:58

Bursaspor’da çok kötü geçen bir futbol sezonu ve çekişmeli bir genel kurulun ardından yeni döneme mevcut başkan Ali Ay ile tekrar girmiş bulunuyoruz. Futbol anlamında bir önceki sezonun kopyasını yaşadığımızdan dolayı söylenecek bir söz yok. Aynı hataları tekrar tekrar yazmak okuyanı sıktığı gibi aynı zamanda insanın yazma şevkini de kırıyor. Yazanın yazmaktan okuyanın okumaktan sıkıldığı hataları yapanlar yapmaktan sıkılmıyor. Dün defalarca hatalar yapmaktan sıkılmayan başkan adayı Ali Ay’a bir kez daha Bursaspor Kulübü’nü yönetme yetkisi verildi. Genel kurulla ilgili yaşanan tartışmalara girmeden dışarıdan bir gözle bakarak genel kurulun bana anlattıklarını yazıya dökmeye çalışacağım.

İlk olarak oy dağılımına baktığımızda 3020 geçerli oyun 1960’ı yani yaklaşık %65’i Bursaspor’un gidişatından memnun değiliz diyerek yönetimin değişmesini istemiş. Burada hemen akla diğer adayların neden birleşmediği sorusu geliyor. Eğer diğer üç adaydan herhangi ikisi birleşseydi seçimi açık ara kazanacaktı. Aralarında görüşme oldu mu, kim birleşme istemedi, görüşleri mi uyuşmadı bilmiyorum. Ancak başkanlığı altın tepsiyle Ali Ay’a hediye ettiler.

Yönetimden memnun olmayan bu %65’lik oran genel kurul üyesi olmayan taraftar kitlesinde daha da fazla. Bu durum en ufak bir hatada, ilk başarısızlıkta homurdanmalara sebep olacak ve kargaşa ortamı yaratacaktır. Ali Ay seçimi kazandı, ama hem sportif hem mali anlamda herkesin gözü üzerinde olacak. En ufak bir hatasında tribünlerden istifa seslerini duyacağını kendisi de biliyor. Temennim futbolu ve mali konuları işinin ehli kişilere emanet etmesi ve Bursaspor’un bu süreçten en az hasarla çıkması.

Seçim sonuçlarından sonra tek tesellim ezber bozarak denetleme kurulunu bağımsız aday olarak kazanan Yalçın Cambaz ve ekibidir. Gerek konuşmasıyla gerek genç ve dinamik olmasıyla herkese ümit veren bir duruş sergiledi. Genel kurul üyeleri de denetleme kurulunu bağımsız bir ekibe teslim ederek Ali Ay’a şu mesajı vermiş oluyor; “seni başkan seçtik, ancak her yaptığın denetlenecek ve bize hesap vereceksin”.

Denetleme kurulu ne yapar? Yetkileri nelerdir? Bağımsız olması neden önemlidir? Denetleme kurulu, kulübün çalışma planına uygun faaliyetlerde bulunup bulunmadığını, mali tablonun ve hesapların mevzuata ve kulüp tüzüğüne uygun olup olmadığını denetler ve rapor olarak yönetim kuruluna sunar. Burada can alıcı nokta bu denetim raporları Bursaspor’a zarar verebilecek bilgiler saklı kalmak şartıyla eğer resmi siteden yayınlanırsa tam anlamıyla şeffaf bir yönetim anlayışı olur.

Ayrıca yönetim kurulu denetleme kurulunun denetim faaliyeti için istediği her bilgi, belge veya kayıtları vermek zorundadır. Bu noktada yolsuzluk, gereksiz harcamalar ve usulsüz borçlanmalarla ilgili tespit yapıp yönetimden genel kurulu toplantıya çağırmasını isteyebilir. Bu sebeplerle denetleme kurulunun bağımsız olması daha şeffaf ve düzgün yönetilen bir Bursaspor olması açısından çok önemliydi. Nasıl çalışacaklarını merak içinde bekliyorum. İnşallah Bursaspor’umuz için en hayırlısı olmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.