Hava Durumu

Bu Taraftar İçin Savunun!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2015 01:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 01:12
 Saldırmak konusunda bir sıkıntımız yok çünkü. Savunmamız kötü derken sadece stoper ikilisinden bahsetmiyorum. Takım olarak savunmamız çok kötü. Stoper olarak kim oynarsa oynasın çok pozisyon veriyoruz. Nitekim ligde pozisyon vermekte de pozisyon bulmakta da üstümüze yok.
 
Kasımpaşa maçından önce Şenol Hoca’nın verdiği demeçte "Her maça gol yememek için çıkıyoruz ama malesef yiyoruz." demesi, çok güzel bir özeleştiriydi. Ancak özeleştiri yaparken önlem almak da şart.
 
Maçın başında Kasımpaşa’nın bulduğu gol maçın gollü geçeceğinin habercisiydi. Sonrası tam bir düello. Attığımız ilk golde Fernandao’nun yoktan var ettiği pozisyon, ikinci goldeki paslaşmalar muazzamdı. Hücum anlamında takım gerçekten çok zevk veriyor. Yediğimiz ilk golde orta saha çok öne çıkınca savunma da önde yakalandı. Nitekim Şamil ilk müdahalede topu kesemeyince kendi ceza sahasına yakın bir yerden 3 topla çok iyi çıkan Kasımpaşa güzel bir gol buldu. Yediğimiz ikinci gol son senelerin bir türlü tedavi edilemeyen hastalığı duran top. İlk yarı karşılıklı gollerle 2-2 bitti.
 
Bu durumlarda ikinci yarıya iyi başlayan taraf maçı kazanmaya daha yakındır. Kasımpaşa çok iyi başlayarak Castro ile güzel bir gol daha buldu. Daha sonra Volkan Şen yine jeneriklik bir gol atıp ilk yarıda kaçırdığı pozisyonları bir nebze affettirdi ve yine beraberliği yakaladık. 71. dakikada yine Castro’nun golündekine benzer bir atakla golü yedik. Maçın sonlarına yaklaştıkça oyuncular da maçtan ümidini kesmeye başladı ve yine facia bir frikik golü yedik. Fenerbahçe kupa maçında kısa oyunculara kurdurduğu barajı bu sefer uzunlara kurduran Harun, bu sefer barajın yerini, barajdaki adam sayısını yanlış seçip bir de yanlış yerde durunca normalde kapatması gereken köşeden golü yedi ve maç o dakikada koptu.
 
Takımın çok gol yemesinin ilk nedeni orta sahada kaybedilen toplar ve iki ön liberonun hep ileride kalması. Rakip orta sahayı o kadar kolay ve hızlı geçiyor ki her pozisyonda savunma ile birebir kalıyor. Ozan ve Belluschi’nin kestiği bir top hatırlamıyorum. İkincisi bu gibi durumlarda savunma ilk müdahaleyi yapmak için öne çıktığında ters kademeye girmesi gereken Şener ve Aziz neredeyse hiçbir kademeye girmedi. Bu yüzden tüm suçu Şamil ve Ertuğrul’a yüklemek çok anlamsız. Civelli ve Serdar da olsa çok farklı olmayacaktı. Harun ise yan toplara çıkmama ısrarını sürdürüyor ve büyük ihtimalle seneye kaleyi yeni transfere kaptıracak.
 
Bir parantez de Bakambu’ya açmak lazım. Bir gol bir asist ile oynayıp Fernandao’ya yaklaşarak hem pozisyona girip hem de final pasları vererek çok iyi bir oyun çıkardı. Açıkçası oyundan alınmasını anlayamadım.
 
Neyse ki bu garip sezonda ilk 4 şansımız hala çok yüksek. Balıkesir karşısındaki Fenerbahçe’yi gördüğümüzde Kupada da her şey bitmiş değil. Yeter ki "Bu taraftar için savunun." Gerisi kolay.
 
Saygılarımla,

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.