Hava Durumu

Hazırlık maçları başladı

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2015 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 01:16
Bursasporlular olarak buna alışığız. Ancak bu sene durum daha farklı. Kamp kadrosu, lige başlayan kadro ve devam eden kadro arasında dağlar kadar fark var. Geçen seneki kadro 2 ay içerisinde nostaljik kadrolar arasındaki yerini aldı.
 
Normal koşullarda hazırlık maçlarında atlatılması gereken uyum sürecini lig maçlarında atlatmak zorunda kalacağız. Bu süreci en az kayıpla geçmeye çalışacağız. Giden oyuncuların yerine Avrupa’da adından söz ettirmiş çok kaliteli isimler transfer ediliyor. Ancak bu takımdan hemen ilk maçta maksimum performans beklemek bizi hayal kırıklığına uğratabilir. Gerçek performansı ancak 5-6 hafta geçtikten sonra görmek mümkün olabilir. Bu zamana kadar oynanan maçları hazırlık maçı olarak değerlendirmek gerek.
 
Çok önemli bir deplasman olmasına rağmen Trabzon deplasmanı da bizim açımızdan hazırlık karşılaşmasından farksızdı. Apar topar getirilip ilk 11 başlatılan Sercan ile, ilk defa yan yana oynayan Şamil - Jourquera orta sahası ile yine ilk defa birlikte oynayan Erdem - Advincula kanadı ile ilk maçta iyi bir sonuç almak hepimiz için sürpriz olurdu.
 
Son dakikalarda hamle şansı kalmayan Ertuğrul Hoca’nın Sivok ve Serdar’ı çift santrafor oynatması hiç de yabancı olduğumuz bir durum değil. Ertuğrul Hoca’nın Mert hamlesi herkes tarafından yönetime mesaj olarak değerlendirildi. Ancak yönetime mesajın saha içinde değil yüz yüze görüşerek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki de bu durum bize 1 puan kaybetmemize sebep oldu.
 
Herşeye rağmen güzel bir kadro kuruluyor. Ancak herkesin beklentisi 6 ve 8 numaralara iki transfer yapılması. Eğer bu bölgeler kaliteli futbolcularla doldurulmazsa Ne Balázs Dzsudzsák’ın ne de Tom De Sutter’in faydası olur. Bu bölgeye gerektiğinde tek başına hem 6 hem 8 numara görevini üstlenebilecek defansif yönü daha ağır basan bir orta saha gerekli. Bu oyuncu acilen gelmezse lige alışması ancak 10. haftayı bulur ve bu sene de treni kaçırırız.
 
Giden oyuncularla ilgili isim isim değerlendirme yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü bazı oyuncular isimlerinin Bursaspor ile ilgili bir köşe yazısında dahil anılmasını haketmiyorlar. Allah altyapıdan çıkan her futbolcumuza Enes Ünal kariyeri ve karakteri nasip etsin.
 
Son olarak Ertuğrul Hoca ilk maçında geçmiş tecrübelerinden ders almış gibi görünmese de bu kadar olumsuzluğun olduğu durumda değerlendirmek pek doğru olmaz. İnanıyorum ki kurulan kadroyu Ertuğrul Hoca bile kendi defansif anlayışıyla oynatamaz. İlerleyen günlerde takımın kimyası oturdukça Ertuğrul Hoca gereken şekilde takıma şekil verecektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.