Hava Durumu

Hedef?

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2016 11:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 11:28

Öncelikle bizi haftaya güzel bir galibiyetle başlatan Hamza Hoca ve başta Batalla olmak üzere çok iyi mücadele eden futbolcuları tebrik etmek gerekir. Dün gece gerçekten mücadele ederek ve tam anlamıyla hak ederek bir 3 puan kazandılar.

Sezon başından beri belki de ilk defa Hamza Hoca’nın taktik anlayışını saha dizilişini beğendiğimi söyleyebilirim. Geri 4’lü de sakatlıklardan dolayı fazla seçeneği olmadığından orta alan ve ilerideki tercihleri tamamen bilinçli bir şekilde oluşturulmuş. Önceki maçlarda orta saha direnci yüksek olsun diye Merter-Faty ikilisi ile çıkarken çok geriye yaslandığımızı ve ileri çıkamadığımızı anlamış olacak ki Merter’i geride bırakıp önüne Jorquera’yı koyarak 4-1-4-1’e yakın bir sistemle sahaya çıktı. Savunma tandeminde Ertuğrul ve İsmail’in uyum sorununu dikkate alarak oyunu sürekli önde tutmak amacıyla Kubilay’ın dinamizminden yararlanıp sürekli stoperlere baskı yaptırdı. Bu baskıdan kaçan toplar Del Valle Jorquera Batalla Deniz 4’lü blokuyla karşılaştı. Buradan seken topları da Merter süpürücü görevini mükemmel şekilde yerine getirerek temizledi. Antalya’nın tek şansı uzun toplardı ve bu toplar da İsmail ve Ertuğrul tarafından karşılandı. Dolayısıyla taktik çok başarılı oldu ve ilk yarı Antalyaspor sahasına hapsoldu. Eğer son paslarda ve kanatlarda biraz becerikli olabilseydik ilk yarı en az 3 farkla soyunma odasına gidebilirdik. Ancak ikinci yarı skoru koruma içgüdüsü ve yorgunluktan dolayı geriye yaslandık ve pozisyon verdik. Maalesef oyunu kendi yarı sahamızda kabul ettiğimiz tüm maçlarda çok pozisyon verip gol yiyoruz. Bu yüzden Antalya maçının ilk yarısındaki gibi topu sürekli önde tutmalıyız. Bunun için de yüksek kondisyon ve futbolcuların birbiriyle uyumu çok önemli. Genç oyuncular Ocak’ta 33 yaşını dolduracak Batalla’nın mücadelesinden biraz ders almalılar. Yekta’nın çirkef oyunu ve tekmelerine rağmen yoğun markajdan kurtulup 1 gol 1 asistle yine yıldızlaştı.

Maç sonuna gelince Hamza Hoca yaptığı açıklamada hedeflediğimiz puana ulaştığımızı ve Gençlerbirliği maçında alacağımız puanlarla hedeflerimizin üstüne çıkacağımızı söyledi. Buradan anlıyoruz ki sezon sonu hedefimiz 60 puan. Bu puan da ilk 4 içinde yer almak için yeterli bir puan.


Ancak sorulması gereken birkaç soru var. İlk yarıda bol keseden topladığımız puanları ikinci yarıda rakipler bize hediye edecek mi? İşi şansa bırakmamak için devre arasında hangi bölgelere nasıl transferler yapılacak? Hamza Hoca yeni transferlerle birlikte ikinci yarıdaki maçlara daha istikrarlı oturmuş bir 11’le mi çıkacak yoksa her maç farklı bölgede farklı oyuncuları mı deneyecek? Hedef koyarken bunun altını doldurup altyapısını sağlam bir şekilde oluşturmak gerekli. İnşallah yönetim üzerine düşeni yapar Hamza Hoca da bunun karşılığını verir. Çünkü artık Avrupa maçlarını özledik. Fazla ara vermemek gerek.

Saygılarımla,
Seçkin BİLİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.