Hava Durumu

Hızlı Başladık, Çabuk Yorulduk.

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2015 01:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 01:12
Dolayısıyla hem taraftar hem futbolcular olarak maça çok heyecanla hazırlandık. Nitekim biletler de kısa sürede tükendi. Maç öncesi meşale ile takım karşılama ve pankartlar e-biletin vurduğu tribün kültürünü yeniden canlandırmak bakımından özlediğimiz bir durumdu.
 
Kadroları ilk gördüğümde kanatların çok önemli olduğunu düşündüm. Çünkü rakip iki defansif orta saha ile oyunu tutup Emenike’ye gönderilen uzun toplarla pozisyon aramak üzerine oyun kurmuş. 
 
Başlama vuruşuyla birlikte ilk 10 dakika Fenerbahçe’yi kalesine hapsettik. Önde basarak rakibin topla ileriye çıkmasını engellerken rakibi hataya zorlayıp kaptığımız toplarla pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. Fenerbahçe baskıyı kırıp ileri çıkmaya başlayınca rakibe pozisyonlar verdik. Ozan Tufan Mehmet Topal topu sürerken seyre dalınca Şamil, Topal ile Emenike arasında gidip geldi ve Emenike’yi kaçırdı. Şans bu ya diğer maçlarda gol kaçırma rekorları kıran Emenike düzgün bir vuruşla uzak direğin dibinden golü attı. Zaten hızlı başlangıçtan sonra oyundan yavaş yavaş düşüyorken golden sonra orta sahayı iyice rakibe teslim ettik. Maç başında en çok güvendiğim Şener Volkan sağ kanadı rakibin en zayıf yönü olan Kadlec Alper ikilisine karşı iyi performans gösteremeyince oyun kilitlendi. Çünkü Ozan da orta sahada kaybolup sürekli pas hatası yapınca orta saha tamamen rakibin kontrolüne geçti. İyi ki Belluschi var biraz oyunu toparlayıp topu ileriye taşıdı. Suni bir baskıyla Fernandao’nun fiziğiyle hazırladığı bir pozisyonla Belluschi’nin de takipçiliğiyle beraberliği yakaladık. Fakat tam toparlanacağız derken çok geçmeden facia bir frikik golü yedik. Alves’in kaleye vuracağı belliyken nasıl olur da takımın en kısaları Volkan, Josue ve Belluschi ile baraj kurarız aklım almıyor. Bu baraj Alves’in topu tam istediği yere göndermesini sağladı.
 
İkinci yarı yine çok kötü oynamamıza rağmen akıl almaz goller kaçırdık ki Bakambu, Emre Taşdemir ve Fernandao’nun pozisyonları kaçırması atmaktan daha zor pozisyonlardı. İşin ilginç yanı bu pozisyonlar gol olsa şuan muhteşem geri dönüş ve muhteşem futbol konuşuluyor olacaktı. Futbol böyle sonuç odaklı bir oyun malesef.
 
Maçın en kötüsü bana göre Ozan Tufan’dı. Ozan’ın bu formsuzluğu ve isteksizliğinden iki şey seziyorum. Ya gelecek sezon Avrupa’ya gidecek kafasında o var, ya da kendini takımdan büyük görmeye başladı. Aman Ozan dikkat önünde bir sürü örnek var! Maçın en iyisi en çok bir şeyler yapmaya çalışan Belluschi’ydi.
 
İstanbul’daki rövanşta yemeden en az 2 gol bulmamız gerekecek. Ne olursa olsun bunu yapacak gücümüz var. Yeter ki istek olsun.
 
Saygılarımla,

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.