Hava Durumu

İstikrar Sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2015 01:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 01:12
 Bu ayrılığın perde arkasında ne var bilmiyoruz. Boşalan teknik direktörlük görevi için ülkemizde yaşanan teknik direktör kıtlığı ve yabancı teknik direktörlerin ağır sözleşme şartları dayatması en mantıklı tercihin Ertuğrul Sağlam olması fikrini güçlendirdi. Umarım bu seçim Bursaspor’umuz için hayırlı olur.
 
Ancak artık olması gereken Bursaspor’un bir sistem oluşturması gerektiğidir. Her sene yeni teknik direktörlerle yeni bir takımla sonu belirsiz bir maceraya atılarak sadece günlük başarılar elde edebiliriz. Fakat Bursaspor’un yönetimden, teknik kadroya, a takımdan altyapıya düzenli işleyen bir sistemi olduğunda Şenol Güneş’in gitmiş Ertuğrul Sağlam’ın gelmiş olması pek bir fark yaratmaz. En kısa zamanda kişilerden bağımsız sağlam temele oturtulmuş bir sisteme dayalı Bursaspor’un kurulması gereklidir. Ertuğrul Sağlam elbette ki bu temelleri oluşturabilecek bilgi ve yeteneğe sahiptir. Ancak Ertuğrul Hoca’nın geçmişten ders çıkarması ve egolarından sıyrılıp kendisi için değil sadece Bursaspor için çalışması gereklidir. Bu sayede kişilerden bağımsız bir Bursaspor kişiler değişse de istikrar sorunu yaşamayacaktır.
 
Ertuğrul Sağlam’ın avantajları; Bursaspor’u ve ligi iyi tanıması, Bursaspor ile şampiyonluk yaşaması, kadrosunda şampiyonluk yaşamış kaptan Ömer Erdoğan’ın olması, gidişi her ne kadar iyi olmasa da Bursaspor’da çok güzel anılar bırakması, dezavantajları ise; Bursaspor’un bir çok bölgeye transfer ihtiyacının olması ve Ertuğrul Sağlam’ın transferdeki kötü geçmişi, Volkan Şen gibi yetenekli fakat kaprisli oyunculardan çok az verim alabilmesi, hatalarını kabullenemeyip ısrar etmesi. Ertuğrul Hoca eğer bu dezavantajlarından en az ikisini düzeltebilirse, Şenol Güneş’in hücum yönünü geliştirdiği takıma bu gücü bozmadan savunma anlayışı getirebilirse başarılı olabilir. Bize her koşulda destek olmak düşüyor. Camiamıza hayırlı olsun…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.