Hava Durumu

Kırmızı "Yeşil" Beyaz

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2014 01:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 01:08
Ancak milli takımdaki "adam kayırma"ların ve buna bağlı başarısızlıkların çokça yaşandığı son dönemde biz Bursaspor’lular coşkuyla milli maçları takip etmez hale geldik.
 
Ancak pazar akşamı Bursaspor’lular için farklı bir heyecan vardı. Rakip her ne kadar güçsüzKazakistan olsa da tarihte ilk defa 3 Bursaspor’lu futbolcu milli takımın ilk 11’inde sahaya çıktı.
Bu oyuncuların ortak bir diğer özelliği de Bursaspor altyapısında yetişmiş olmaları. Bu durum yıllardır milli takımın her kategorisine onlarca futbolcu veren Bursaspor altyapısı için büyük bir
gurur kaynağı oldu ve bize de altaypıya verilmesi gereken önem açısından çok önemli bir mesaj verdi.
 
Mesaj sadece bize değildi aslında. Ülke futbolunu yöneten tüm yetkililereydi. Maçtan önceki basın toplantısında "bence" Fatih Terim’in yaptığı açıklamalar çok talihsizdi.
Almanya’nın kurduğu başarılı sistemin ve yetiştirdiği üst düzey oyuncuların "devşirme" kaynaklı olduğunu söylemek Fatih Terim gibi bir "hoca"ya yakışmadı. Fatih Hoca "bizde devşirme oyuncu yok" dedi.
Ama aslında Olcay Şahan, Mehmet Ekici, Gökhan Töre, Nuri Şahin, Hamit Altıntop gibi gurbetçi oyuncular bizim Almanya’dan devşirdiğimiz oyunculardır. Çünkü üzerlerinde hiçbir emeğimiz olmadığı
gibi tamamen Alman eğitimi ile yetişmiş futbolculardır. Fatih Terim, Ozan Tufan’ın Serdar Aziz’inperformansına bakarak devşirme oyuncu düşünmek yerine böyle oyuncuları nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz
ve daha iyilerini nasıl yetiştirebiliriz diye düşünmelidir. Eğer milli takımda kariyerini devam ettirme niyeti varsa...
 
Özellikle Serdar Aziz’i neden daha önce almadım diye eminim kendine kızmıştır Fatih Terim. 30 yaş üstü oyuncularla günü kurtarmaya çalışmaktansa geleceğin takımını kurmayı düşünmek çok da zor olmasa gerek.
Şimdi Serdar Semih ikilisi 2-3 yıldır birlikte oynuyor olsaydı 2016’ya taş gibi defans hattımızla giderdik.
 
Oyuncularımızın performanslarına gelecek olursak maçın en iyisi günden güne gelişme kaydeden Ozan Tufan’dı. Ozan eski mevkisi olan sağ bek pozisyonuna geri döndü ama orada da gayet iyi bir performans gösterdi.
Arka arkaya iki güzel orta yaparak nasıl orta yapılacağını gösterdi bize. "Abi"leri biraz becerikli olsalar Ozan birkaç asistle maçı tamamlayabilirdi. Ama yine de bence Ozan kendini ön liberoda daha rahat hissediyor.
Fiziki yapısı da o bölgeye daha müsait gibi. Bu bölgede oynarken kanat oyuncularının psikolojisini bildiği için onların kademesine de rahatlıkla girip onları rahatlatıyor.
 
Serdar Aziz başarılı futbolunu golle süsledi. Zaten Türkiye’nin en iyi stoperlerinden biri Serdar ve milli takım tecrübesi ona çok şey katacak. Volkan Şen’in etkisiz görünmesinin nedeni milli takım "kıdemli"lerinden çok
pas alamamasıydı. Buna rağmen ceza sahasında rakibi bozarak yüzüyle de olsa 2. gole katkıda bulundu. Asist yazılır mı yazılmaz mı orası tartışılır. Volkan inşallah Bursaspor’da pas vermediği arkadaşlarının
halinden anlamıştır. Ama milli takım "kıdemli"lerine de bir uyarı yapayım. Eğer Volkan Şen milli takıma ısınırsa top yüzü göremezsiniz.
 
Oyuncularımızın milli performansları eminim Fenerbahçe maçına olumlu yansıyacaktır. Tabi birileri hakem odasını basmazsa! Ama birileri şunu da unutmasın. Bizim şehrin çocukları mermiye kafa atıyor kafa!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.