Hava Durumu

Mayın Tarlası Muharebesi

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2017 04:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 04:22

Başlangıçlar çok önemlidir. Bir sonraki maç için moral kazanmak, sezonun devamı için ivme yakalamak, mental açıdan takımı iyi durumda tutmak adına çok önemli bir galibiyet aldık. İlk hafta oynanan dirençli futbol umutlarımızı taze tutmaya ve beklentinin yükselmesine yetti. Ancak Alanyaspor karşısında ne takım beklentileri karşıladı ne de bu sefer süper oldu diye üstünde çömelerek poz verilen alelacele yetiştirilmeye çalışılan yeni saha zemini.

Ligin 2. haftasında sahanız ve takımınız hazır değilse böyle şans eseri galibiyetlere kalır işiniz. Henüz birçok mevkiye doğru düzgün ilk 11 oyuncusu bile almamışken iki oyuncunuz zemin gazisi oluyor ve bek pozisyonunda hücum oyuncusu oynatmak zorunda kalıyorsunuz. Badu kendi pozisyonunda maça devam etse maçın yıldızı olabilecekken sağ beke geçip ayağının altından kaçırdığı topla neredeyse mağlubiyet sebebi olacaktı.

Maçın ilk yarısında zemini unutup kendi sahasında topla çok oynayan bir Alanyaspor, oyunu rakip sahaya yıkmak isteyen bir Bursaspor vardı. Nitekim Badu cezayı kesti ve bozuk sahada çok güzel bir dripling sonucu güzel bir vuruşla golü attı ve akabinde güzel bir arapasla penaltı pozisyonunu hazırladı.

Devre arasında Saffet Susic oyuncularını uyarmış olacak ki ikinci yarı Alanyaspor üstüne gelen Bursaspor'a karşı hep uzun toplarla Emre Akbaba ve Vagner Love'ı defansın arkasına sarkıtarak bir çok pozisyon bulup maça ortak oldu. Bursaspor kadrosunda ise defans arkasına sarkabilecek tek kişi Delarge'dı o da oyuna girince Batalla durur mu yapıştırdı 60 metreden adrese teslim pasını ve yine bizi kurtardı. Eğer bu takıma acilen en az iki hareketli kanat oyuncusu bir sağ bek ve bir forvet alınmazsa Batalla bizi her maç kurtaramaz.

Sözün özü zeminden dolayı taktik yorum yapmanın anlamsız olduğu bir maçtı. Televizyonun rengini siyah beyaz yapsak zemin açısından sanki 70li yıllardan kalma bir futbol maçı izledik. Adeta bir mayın tarlasında mayınlara basmadan rakibe nasıl saldırılır bunu gördük. Yerden saldırmaya çalışan kaybetti havadan füze gönderen kazandı. Atatürk stadını yıkıp bu hallere düşmemizde emeği geçen kim varsa yazıklar olsun. Umarım tez zamanda bu rezaleti düzeltirler.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen takımın taraftarla bütünleşmesi son dakikaya kadar maçı bırakmaması. Sahadaki mücadelesi, tribünlerle birlikte yaşanan gol sevinçleri yeni sezon için büyük kazanımlar. İnşallah bunlar katlanarak devam eder.

Saygılarımla;


Seçkin BİLİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.