Hava Durumu

Paratoner Sağlam!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2015 01:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 01:16

Geçtiğimiz sezon yönetime karşı oluşan olumsuz düşünceler sezon başında verilen sözlerin tutulmaması ile zirveye ulaşmıştı. Ertuğrul Sağlam da bu durumu çok iyi bilmesine rağmen görevi kabul etti. Başka bir deyişle bardağın taşmasına “1” kala görevi devraldı Ertuğrul Sağlam. Hani giderken; “kötü şekilde ayrılmamak ve tekrar geri dönebilmek için istifa ediyorum.” demişti ya, bu sefer kötü şekilde ayrılabileceğini bile bile görevi kabul etti. Başarısızlık durumunda yönetimle birlikte kendisinin de topun ağzına geleceğini çok iyi biliyordu.

Nitekim sezon başı da olsa artık taraftarın sabrı taştı. Bu taraftar aynı filmi 50 yıldır izliyor ve artık olaylara daha erken müdahele etmek istiyor. Aslında istifa sesleri ilk önce yönetime yönelikti daha sonra Ertuğrul Sağlam için yükselen seslere Ertuğrul Sağlam’ın verdiği tepkiler tüm okların kendisine yönelmesine sebep oldu. Yönetime yönelen tüm şimşekleri üzerine çekti. Durumu fark eden “kurnaz” yönetim bugün yönetim protestolarına hiç değinmeden Ertuğrul Sağlam’ı savunma görünümlü bir açıklama yaparak tüm yükü hocaya yükleyerek sinsice bir yaklaşımda bulundu.

Ertuğrul Sağlam ile sezon başında anlaşma sağlandığında yazdığım yazıda, egolarından kurtulursa, hatalarından ders çıkarırsa başarı şansı artar demiştim. Ne yazık ki iki durum için de umut kırıntıları bile kalmamış. “Ben yokken 2. Liglerde sürünüyordunuz. Ben sizi şampiyon yaptım da Avrupa gördünüz.” tarzı konuşmalarıyla “egoist”likte zirve yaptı Ertuğrul Hoca!” Ağzından “biz” lafı hiç eksik olmuyor ama “biz”den kastının “ben” olduğunu herkes biliyor artık. Ağlamasının da duygusallığından değil istifa seslerini egosuna yediremediğinden olduğunu da biliyoruz.

Ağla Ertuğrul Hoca, çocuğunun rızkından kesip maça gelen taraftar ağlayacağına, harçlığından kısıp bilet alan öğrenci ağlayacağına başarılı da olsan başarısız da olsan milyonları tıkır tıkır alan sen ağla! “Vefasız” diye suçladığın taraftar senin tekrar bu takıma gelmene ses çıkarmayarak borcunu ödedi. Şampiyonluğa koyduğun “katkı”nın bedeli için daha nelere katlanmamız gerekiyor Ertuğrul Hoca? Tek başına başarmadığın bir şey için yeteri kadar vefa ödendi. Koca camia seni bağrına bastı. Ya sen seni şampiyon yapan bu camiaya vefa borcunu nasıl ödeyeceksin? Bence şöyle ödeyebilirdin; basın toplantısında çıkıp kötü oyundan dolayı özür dileyip, istifaya davet edenlere saygı duyduğunu takımı düzelteceğini söyleyebilirdin. Ama egoların buna müsaade etmedi Ertuğrul Hoca! Bu tavrınla seni sevenlerin gözünde de kredini tükettin. Takımın başında kalıp kalmayacağına da tavırlarınla ve takımı getirdiğin durumla kendin karar vereceksin. Ama yönetimin kaderi artık kendi elinde değil...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.