Hava Durumu

Rönesans

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2017 13:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 13:19

Geçtiğimiz sezon hepimizin bildiği gibi bir daha aklımıza getirmek dahi istemeyeceğimiz bir sezon geçirdik. Mutsuz futbolcular, umutsuz taraftarlar, kötü futbol, ipin ucunda bir yönetim, sürekli değişen teknik direktörler ve küme düşmenin ucundan dönen bir takım ile tam bir “Orta Çağ” karanlığı yaşadık. Doğal olarak eleştiriler yükseldi, isyanlar ve baskılar da artınca yönetim bu sefer işi sıkı tutma kararı verdi ve takımın başına Mösyö Le Guen’i getirdi.

Köklü değişimlerde her zaman sıkıntılar yaşanır. Bu yüzden transfer döneminde de kimi kiralık geldi, kim bonservisiyle, kimi eşini ikna edemedi, kimi futbolu bıraktı, kimi fazla para isteyip ucuza başka takıma gitti derken kısıtlı bütçe şartlarında yeni ve dinamik bir takım kuruldu. Takım kuruldu kurulmasına da akıllardaki soru şuydu: “Bu yeni oyuncuları takım yapacak olan harcı Mösyö Le Guen atabilecek miydi?

Mösyö Le Guen takıma harç atmakla kalmayıp adeta bir “Rönesans”(Yeniden Doğuş) dönemi başlattı. Geçtiğimiz sezonu unutturarak sisteme dayalı, ne yaptığını bilen, geriye düştüğünde bile disiplinden kopmayan, özgüveni yüksek, oynadıkça temposu artan bir takım oluşturdu.

Akhisarspor karşısında klasik 4-2-3-1 düzeniyle maça başlayan Bursaspor topa sahip olup rakibine kendi oyununu kabul ettirmeye çalıştı. Ancak Akhisarspor’un iki bekinin de ileriye çıkmasıyla kanatlardan çok tehlikeli ataklar yedik. Bu ataklarda Harun yine kalitesini gösterip çok net gol pozisyonlarını çıkararak bence maçın adamı olmayı hak etti. Hücumda özellikle ikinci yarıda önde basarak Akhisarspor’un çıkmasını engelledik ve peş peşe golleri bulduk. Titi’nin köşe vuruşu sonrası pozisyonu takip ederek hemen geri dönmeyip yaptığı asisti her stoper yapamaz. İkinci golde Batalla’nın ara pasında Stancu’dan seken topu kapan Kembo’nun Stancu’nun boşalttığı alanı çok iyi dolduran Delarge’a attığı ara pas ve Delarge’ın çalımlayıp attığı gol muazzamdı. Kembo’dan böyle ara paslar, Delarge’dan da boş alanlara kaçmaları bu sezon çok izleyeceğiz. Stancu ileride topu ayağında tutup pas istasyonu olabilirse çok daha etkili hücum organizasyonları izleyebiliriz. Agu savunmada yine görevini yaptı. Hücumda da topu ileriye çok iyi taşıyarak takımı rahatlattı. Badu ise Batalla’nın geriye gelip oyun kurmaya çalıştığı zamanlarda boş alanlara koşular yaparak pozisyon aradı. Tehlikeli yerlerde topla buluşamadığı için etkisiz göründü. Üç maçta yenilgisiz 7 puan toplayan Akhisarspor karşısında güzel oyunla net bir galibiyet aldık.

Galibiyetten daha da önemli olan futbolcuların gol sevinçlerindeki birlikteliği, maç sonu taraftarla bütünleşmesi ve soyunma odası görüntüleri. Mösyö Le Guen’in takıma harcı attığına bu görüntülerden sonra emin oldum. Geldiği günden bugüne akıllı açıklamalarıyla beğeni toplayan Mösyö soyunma odası kapısında futbolcuları bekleyip tek tek tebrik ederek ve içeri girip hepsini alkışlayıp önlerinde eğilerek Mösyö ünvanına yakışır saygıdeğer bir teknik direktör olduğunu gösterdi. Mösyö’nün başlattığı bu “Yeniden Doğuş” ileride yaşayacağımız devrimlerin başlangıcı olacak gibi görünüyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.