Hava Durumu

Yol yakın, gemileri yakın!

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 21:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 21:36

“Zararın neresinden dönersen kârdır.” demiş atalarımız. Bursaspor’da mevcut teknik kadronun faaliyetlerinin her geçen hafta haneye zarar olarak yansıdığı gözle görülür bir gerçek. Eğer ısrar edilirse ileride zor kapanacak kalıcı hasarlar bırakacaktır. “Alışma sürecindeyiz”, “Geçiş dönemindeyiz” tarzı söylemler Nasreddin Hoca misali göle yoğurt mayalayıp koskoca gölün yoğurt olmasını beklemekten öteye gidemeyecektir. Kaldı ki bize yoğurt mayalayan değil “cacık” yapan bir teknik kadro gerek. Üzülerek söylemek gerekirse mevcut durumda bizden bir “cacık” olmaz.

Açıkçası geçmiş yönetimin bıraktığı enkazdan sonra Başkan Ali Ay ilk göreve geldiğinde güzel işler yaparak çok olumlu bir hava estirmişti. Ancak hatalar zincirinin ilk halkası olarak ücretinde ufak bir indirim yapan Hamza Hoca ile tekrar anlaştılar. Bu hata yetmezmiş gibi Hamza Hoca’nın referans olduğu çoğu futbolcuyu transfer ettiler. Kısacası Hamza Hoca’nın maaş indiriminin 5 katını transfer ettirdiği çöp futbolculara ödediler. Küçük hesaplar peşinde koşarken ağır bir hesap ödeyecek ortam oluşturdular. İşte şimdi zarardan dönme zamanıdır.

Geçen sezon bittiğinde yazdığım son yazıda takımdaki mevcut tecrübeli oyuncuların yanına 2-3 kaliteli nokta transfer yapıp U21 oyuncularının mümkün olduğu kadar takıma monte edilmesi gerektiğini yazmıştım. Geçen sezon U21’in başarısına rağmen takımın orta saha 3’lüsünün yaş ortalaması 32. Bu ortalamaya Batalla’yı da kattım ancak Batalla hücumda çok kreatif olduğundan arkasında oynayan ikilinin genç, dinamik ve top kazanıp topa sahip olabilen, topu iyi kullanabilen karakterde oyuncular olması gerekir. Aksi takdirde savunma ve hücum arasındaki bağlantıyı sağlayamazsınız her getirdiğiniz top duvar gibi geri döner ve kalenizde pozisyon olur. Nitekim dün de bunu yaşadık. Hücum oyuncularınız top alamadıkları için yeterince fırsat yakalayamadıkları için etkisiz görünür. Batalla ilk maçını oynuyor olsa o bile yuhalanırdı. Bir de bunun üzerine savunmada iki tecrübesiz stoper oynatırsanız intihardan başka bir şey yapmış olmazsınız. 4-2-3-1 sisteminde stoper ve ön libero ikililerini bu kadar kötü seçerseniz her maç kabus gibi geçer. Ben takımın hücum gücünün yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak acilen yapılması gereken hamleler savunmaya tecrübeli bir stoper, ön liberoya oyunun iki yönünü de oynayabilen dinamik bir orta saha transfer edip bu kadroyu önyargısız bir şekilde oynatabilecek bir teknik direktör bulmaktır. Aksi halde bu sezonun zararını teknik direktöre hiç maaş vermesek bile karşılayamayız.

Bizi uzaktan takip edenler, camiayı tanımayanlar 2. haftadan hoca mı gönderilir diye yorum yapacaklardır. Bilmezler ki biz filmin ilk dakikalarında bu filmi daha önce izlediğimizi hatırlayıp sadece kanal değiştirmek istiyoruz. Bize aynı filmi izlettirmeyin!

Saygılarımla;
Seçkin BİLİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.