Hava Durumu

2000 kişi koştu

Eker tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Eker I Run koşusu Bursa’da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
2000 kişi koştu

Yaklaşık 2000 sporcunun kaltıldığı koşuyu Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da takip etti.

Bursaspor Atletizm takımımızın bazı sporcularının da yer aldığı koşuda sporcumuz Alper Erbab 18.53’lük derecesi ile 5 KM genel klasmanında erkeklerde üçüncülük kürsüsüne çıkma başarısı gösterdi.

6 yaş ile 65 yaş üstü sporcuların koştuğu koşunun ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Başarılı olan minik sporculara ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Eker Genel Müdür Ahmet Eker, Eski milli Olimpiyat 4.cüsü maratoncumuz İsmail Akçay ve Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden kulübümüzün sprinter atleti Cumali Emektaş verdi.

Koşu Eker Meydan’da sona erdi. Eker Meydan’da yer alan katılımcılar, sponsorların çeşitli ikramlarıylae eğlenceli anlar yaşadılar.

 

Fatih Çintimar: “Bursa’da atletizme ciddi destek var”

Eker I Run Koşusunun ardından açıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Bursa’nın atletizm de oldukça ileri adımlar attığını belirtti.

Çintimar organizasyon hakkında şöyle konuştu;  “Eker grubuna böylesine güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Bir duyarlılık söz konusu. İnsanların sağlığını düşünerek faaliyet yapabilmek kamu duyarlılığı açısından çok önemli. Ciddi bir gelişim sağladılar. Ben inanıyorum Eker grubu sadece Bursa’da değil Türkiye’nin çeşitli illerinde belki çok daha büyük organizasyonlarla amatör sporlara destek olacaklardır. İnsanlar koşamadıklarını ancak böyle organizasyonlarda görüyorlar. Ben bu sosyal sorumluluk ve duyarlılıktan dolayı Eker grubuna teşekkür ediyorum. Bursaspor atletizmde Süper Lige yükseldi. Fenerbahçe, Enka, Galatasaray ile birlikte Bursaspor’u göreceğiz. Bursa’nın atletizmde ayrı bir yeri var. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin atletizme büyük desteği var. Bu destek bizi mutlu ediyor. Bu tabanın bir temsilcisi olarak Bursaspor üst ligde olacak. Bursa Büyüjkşehir Belediyesi ise kros takımı olarak Avrupa’ya çıktılar. Onlar da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler” dedi.   

Ahmet Eker : “ 2000 Kişi Burada Koştu”  

Eker firmasının Genel Müdürü Ahmet Eker organizasyonu 3.kez gerçekleştirdiklerini ve katılımın her geçen yıl arttığını belirtti.

Eker, “Bu yıl I Run’ın 3.sünü düzenledik. İlk sene 600 katılım vardı. İkinci yıl 1100 ve bu yıl 2000 civarında koşucu var. Bursa için çok iyi bir rakam. Amacımız Bursa’ya atletizmi ve  koşuyu sevdirmek. İnsanlarımızın sağlık için koşmalarını özendirmek. Sağ olsunlar tüm belediyelerimiz, Atletizim Federasyonumuz bizlere destek oluyor.

Sponsorluk anlamında ana dallarda çok yer alamıyoruz. Daha çok yalnız kalmış koşu, yelken ve eskrim gibi dallara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bursaspor ile olan işbirliğimiz var. Timsah Arena’da locamız var. Buradaki organizasyonlarda Bursaspor da yer aldı. Bursaspor bizim ana takımımız. Başarılarının devamını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl iç.in hedefimiz 3 bin kişiyi koşturmak.. İstanbul’dan da katılım oldu. Ulaşımda Burulaş bize yardımcı oldu kendilerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumali Umutcan Emektaş: “ Çok güzel bir organizasyon”

Kulübümüzün sporcusu ve aynı zamanda Milli atlet olan Cumali Umutcan ise koşunun ardından yağtığı açıklamada Eker ailesine böylesine güzel bir koşuyu organize ettikleri için teşekkür etti. Rio’da mili takım ile yer aldığının hatırlatılması üzerine Cumali, “Bursaspor’un tarihinde  olimpiyata giden ilk sporcu olmak benim için büyük gurur kaynağı oldu. Umarım bir sonraki olimpiyatlarda da  yer alırım. Türk atletizmin gelişmesi için böyle organizasyonlara ihtiyaç var. Umut verici. Bursaspor’a sene başında transfer oldum. Süper Lige çıktık. Süper Ligde takım olarak ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” dedi. .

15 ve 5 Km’de dereceye giren sporcular ise şöyle;

 

15 KM ERKEKLER

1.Üzeyir Söylemez – 45.56

2. Levent Kuva – 52.59

3.Kudret Arabacı – 53.15

 

15 KM BAYANLAR

1. Yeliz Kurt- 56.11

2. Ece Bakıcı – 57.50

3. Sibel Adıgüzel – 1.06.55

5 KM  ERKEKLER

  1. Okan Yılmaz- 18:17
  2. Ekrem Mercan – 18:21
  3. Alper Erbab – 18:53

5 KM BAYANLAR

  1. Alvina Taşdemir – 21:10
  2. Seda Nur Çelik – 22:39
  3. Çisel Bahar – 23.03

Kaynak : Bursaspor.org.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.