Hava Durumu

Burası BURSA, buradan çıkış yok!

Basketbol Süper Ligi 4. hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor, son iki sezonun Euroleague şampiyonu Anadolu Efes'i 3 eksikle 88-86'lık skorla yenmeyi başardı!

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2022 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2022 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Burası BURSA, buradan çıkış yok!

Basketbol Süper Ligi 4. hafta mücadelesinde, ilk 3 haftada fire vermeyen iki takım, Frutti Extra Bursaspor ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede, Potanın Timsahları son sözü söyledi ve 88-86'lık skorla karşılaşmayı kazanmayı başararak rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı. Kıran kırana geçen gergin mücadelede, ilk periyotu üstün 20-19'luk skorla üstün tamamlayan takımımız, ikinci periyotta Clyburn'ün ekstra sayılarına engel olamayınca devre arasına 42-45'lik skorla geride girdi. 

Skorda en fazlan 7 sayılık geriye düşen timsah, skor 51-58 olduktan sonra Clemmons, Needham ve Onuralp Bitim'in üst üste sayılarıyla 12-0'lık bir seri yakalayarak adeta maça yüreğini koydu ve Bursa'dan kolay çıkışın olmadığını gösterdi. Daha sonrasında Clemmons'un sayılarıyla üstünlüğünü koruyan takımımız, 4. Periyoda 72-67'lik skorla önde girdi.

Saha içinde ve kulübelerde adeta taktiksel bir satranç ortaya konulurken, dışarıdan Needham ve Onuralp, boyalı alandan da Ahmet ile üstünlük kuran takımımız, 83-71'lik skorla farkı çift haneye taşımayı başarsa da, bu sefer Efes'in yakaladığı 12-0'lık seri ile maçın son dakikalarına 83-82'lik skorla girildi. Kırılma noktasında ise Clemmons'un soğukkanlı ve takdire şayan dış şutu isabetle kavuştu, ardından gelen Onuralp'in mükemmel takip smacı da timsaha son 45 saniyeye 88-82'lik skorla üstün girmeyi sağladı. Daha sonrasında tecrübe ve kalitesini konuşturan rakip takım, skoru 88-86'ya getirdi ve son topu kullanma şansına sahip oldu. Son pozisyonda ise Clyburn, topu Buğrahan yerine Bursaspor benchine yollayınca Frutti Extra Bursaspor'umuz, galibiyetini tayin etti ve son iki sezonun Euroleague şampiyonunu, Dusan hocanın hamleleriyle ve veziri Onuralp'i doğru kullanması ile "MAT" etti.

Bursa'ya unutulmaz bir basketbol gecesi yaşatan takımımızın galibiyetinde; Clemmons 24 sayı, Needham 16 sayı, Onuralp 21 sayı ve 8 rebound, Ahmet Düverioğlu ise 17 sayı 11 reboundluk performansları ile katkı verdiler.

Frutti Extra Bursaspor, bir sonraki hafta Aliağa Petkim deplasmanına konuk olacak.     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.