Hava Durumu

O golleri attıkça içimiz ısınıyor!

Beytullah Süat'ın bugünkü köşe yazısı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 05:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 05:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
O golleri attıkça içimiz ısınıyor!

Şu sıraların gündemden düşmeyen gol makinesi Cenk Tosun’un Bursaspor’la hikayesi oldukça dikkatinizi çekecek.

O dönem Mustafa Kızıl, Bursa’ya gelmiş, iş 1,5 milyon Euro’ya bitmişti. Fakat basit bir blöf transferi yatırırken, Cenk’in babası Şenol Tosun “2 ay Bursaspor'dan haber bekledik. Oğlum Bursaspor'da oynamayı çok istemişti. Bizim de bütün planlarımız altüst oldu' dedi.

Bursaspor tarihine bakarsanız, kaçıp giden birçok yıldız görürsünüz. 'Kaçan balık büyük oldu' gibi klişelere hiç girmeyeceğim.

Çünkü ‘yıldız’ veya ‘yıldız olur’ diye alınıp fos çıkan birçok futbolcularda görürsünüz geçmişte. İşimiz gazetecilik olduğu için bu hikayeler bizim için her zaman iyi bir malzeme olmuştur. Gündemde Beşiktaş'tan Cenk Tosun var. Lig ayrımı yapmadan gollerine devam ediyor. En son Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'yu da boş geçmedi. 

SÜREKLİ GÜNDEMDE

Artık İngiltere'ye mi, İspanya'ya mı, Fransa'ya mı gider orası bilenmez. Tek gerçek, Beşiktaş'ın Cenk'ten çok ama çok iyi para kazanacağıdır. İşin bir de Bursaspor boyutu var. Cenk Tosun, yeşil beyazlı kulübün kapısından dönen en son yıldızdır. Nasıl mı, anlatalım o zaman.

Cenk, Türkiye'ye Tolunay Kafkas vasıtasıyla adım atmıştır ve Gaziantepspor'a gelmiştir. Daha ilk yılında 'Bu çocuktan futbolcu olur' dedirtmiştir kendine. Cenk'in Gaziantepspor'da forma giyerken Bursaspor'a transferi 2013-2014 sezonu başında Erkan Körüstan yönetimi döneminde hemen hemen bitmişti.

KIZIL BURSA’YA GELDİ!

Hatta o zaman kırmızı siyahlı kulübün Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl, görüşmek için Bursa'ya bizzat gelmişti. Pazarlıklar yapıldı ve Mustafa Kızıl, 1,5 milyon Euro'ya 'tamam' dedi ve ekledi: 'Yatırın bankaya parayı, alın Cenk Tosun'u'. Sonra ne olduysa 'para yok' dendi, transfer yattı. Paranın yokluğu falan hikaye. 'Gaziantepspor nasılsa verecek, rakam inecek' gibi bir cümleyle blöf çekildi ancak iş işten geçti.

BABASI NE Mİ DEDİ?

Aradan 3-5 ay geçti ve Cenk Tosun'un babası Şenol Tosun, yöneticilere ne derse beğenirsiniz: 'O süreçten sonra 2 ay Bursaspor'dan haber bekledik. Oğlum Bursaspor'da oynamayı çok istemişti. Bizim de bütün planlarımız altüst oldu' 

Cenk Tosun'un Bursaspor'la hikayesi bu. Şu var, Cenk Bursaspor'a gelirdi, çıkış yakalayamazdı, bunlar ayrı olaylar. Ancak, o golleri attıkça, şu yaşananlar sürekli gözümün önüne geliyor. 

Cenk'i Bursaspor'a getiren o dönem Vedat Vatansever’dir. Transferinde olan yöneticilerden isim olarak bahsetmeyeceğim. Bilen kendini biliyor. Fakat böyle ucuz ve basit yöntemlerle bu gibi oyuncuların kaçırılması insanı üzüyor.

Kaynak: Olay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.