Hava Durumu

'Büyük Bursaspor Camiası' bir açıklamayı hak ediyor

Süper Lig'e #Geliyoruz parolasıyla sezona başlayan Bursaspor’umuzda gerek özlem gerekse Emin Adanur önderliğinde transfer tahtasının açılması ile birlikte oluşan birlik beraberlik havası maalesef yerini 10 gündür kaos ortamına bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2021 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
'Büyük Bursaspor Camiası' bir açıklamayı hak ediyor

Bu kaos ortamında ise birçok cevaplandırılması gereken iddia ortaya atıldı. Her iddia Bursaspor Kulübü tarafından cevaplandırılmalı mı? Tabii ki hayır. Ama konu bir kuruşa dahi ihtiyacı olan Bursaspor’umuzda hukuksal ve ekonomik sorunlara yol açabilecek iddialar bizim için birkaç dakikayı hak ediyor.

Camiamızda maalesef duygu geçişleri, sahiplenme çok yüksek seviyelerde yaşanıyor. İnsanlar ya körü körüne bağlı olmaya ya da körü körüne muhalif olmaya itiliyor, yaftalanıyor. Bu yüzden Bursaspor üzerinde kafa yoran münferit taraftarlar da yavaş yavaş iç yaşantısına dönüyor, kendini ifade edemiyor.

Cevaplanması gereken bizce en büyük soru Pertev Öngüner ve Bursaspor ilişkisi. Bu kişi ile kimin nasıl bir özel ilişkisinin bulunduğu bizi ilgilendirmeyeceği gibi kimseyi de ilgilendirmeyecektir. Ama aşağıda Spor Muhabiri Mustafa Çevik’in Karabükspor’da yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma konulu, belgeleriyle ortaya koyduğu hukuksal yargılama devam ederken Bursaspor’un ismi nasıl Pertev Öngünerle birlikte anılır tabii ki soruyoruz.

Mustafa Çevik’in  dün gece (24.08.2021) belirttiği konular, belgeler neler?

Mustafa Çevik: Pertev Öngüner, futbolcu simsarı Batuhan Sarıbal ile birlikte Karabükspor kulübünün batışını hazırlayan simsar Bayram Uğurlunun yardımcısıydı. Kasım 2021 yılında Karabük ilinde ülke futbolunun belkide milad olacak bir dava görülecek. Sanıkların 5-10 yıl arası hapsi isteniyor. Bu şahıslar hakkında hazırlanan iddianamede Pertev Öngüner de var.

Şüpheliler Bayram UĞURLU, Pertev ÖNGÜNER, Özgür Batuhan SARIBAL’ın Y.E.M. 90/4,F.O.95/1 18/09/2019 tarihli denetim raporu tespiti ve şüpheli beyanlarından da anlaşıldığı üzere menajerlik lisansları ve menajerlik sıfatlarının olmadığı, bu suretle Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma suçunu işleyen şüpheli Hikmet Feridun TANKUT’a, söz konusu muvazaalı sözleşmelere istinaden yazılan çeklerin tahsiline yardım etmek şeklinde ika ettikleri eylemlerinin Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanmaya yardum suçunu oluşturduğunun anlaşıldığı, şüphelinin söz konusu eylemleri farklı zaman dilimlerinde zincirleme şekilde işlediğinin anlaşıldığı.”

….

“Kulüp tarafından futbolculara yazılan toplam mali değeri 2.021.340,00 Euro olan 33 çekin Özgür Batuhan SARIBAL tarafından, toplam mali değeri 1.084.062,00 Euro olan 29 çekin Bayram UĞURLU tarafından, toplam mali değeri 390.000,00 Euro olan 7 çekin Pertev ÖNGÜNER tarafından ciro edildiğinin tespit edildiği, İç İşleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği’nin Y.E.M 90/4,F.O.95/1 18/09/2019 tarihli denetim raporunda, futbolcu Hakan ASLANTAŞ, Andrii BLIZNICHENKO, Luis Ezequeil IBANEZ, Oleksandr rybka, Hamidou TRAORE adına yazılan çeklerin menajerler şüpheli Özgür Batuhan SARIBAL, şüpheli Pertev ÖNGÜNER ve şüpheli Bayram UĞURLU tarafından cirolandığının tespit edildiği, raporda da belirtildiği üzere hayatın olağan akışına ters olacak şekilde futbolcuların aldığı bedellerin fazla miktarının aynı üç menajerde toplanmış olmasının dernek zararına muvazaalı sözleşme olduğunun anlaşıldığı,”

Mustafa Çevik: Emin Adanur, futbolculara verdiğiniz ödeme evrakları Karabükspor’da olduğu gibi Pertev’den ortaya çıkarsa başın ağrır. Futbolcu sözleşmelerine kendi ücretlerini ekleterek hem devlete vergi ödemiyorlar hem %20 futbolcu sözleşmesi stopajı olarak Bursaspor’a fazladan ödetiyorlar.

Mustafa Çevik’in iddiaları bunlardı.

 

Başkan Emin Adanur ise (17.08.2021) Pertev Öngüner ile ilgili şahsi twitter hesabı üzerinden şunları söylemişti;

“Pertev’e gelince. Stancu ve Lato'nun tahta sürecinde tanıştık, çok sevdim, bize çok dürüst davrandı.

Ardından düğünü oldu, nikah şahidim olur musunuz dedi, seve seve dedim, bugün olsa yine derim.

Luka Capan, Massimo, Tim ve Ofosu'yu getirdi, bu transferlerden 1 kuruş para almadı ve ALLAH şahit birkaç defa;

Abi sana ne yazcaz bu transferlerden, bu işin hakkı ne dediğimde "Ben para istemiyorum, buraya doğru transferleri yapıp, takımı çıkarırsak bu bilinecek, bana büyük güven gelecek ve piyasa bana zaten diğer işlerimden çok para kazandıracak" dedi..

Ha ben hala emeğinin karşılığını vereceğimi burdan beyan ediyorum, yeterki takım çıksın..

Konular bunlar arkadaşlar, benim kimseden saklayacak birşeyim yok, sükunet içerisinde saatlerdir konuyu halletmeye çalışıyorum.”

Başkan Emin Adanur’a ilk sorumuz bu. Sayın Başkan Bursaspor camiası Pertev Öngüner ile ilgili ciddi olarak resmi bir açıklama bekliyor.

  • Yönetiminiz göreve geldiği günden bu yana Bursaspor camiasının hasret kaldığı şekilde bir şeffaflık gördü, bin lira dahi olsa bunu takip etme şansına erişti. Gündemde bu kadar asıllı,

asılsız iddialar varken biz de transferlere ne kadar harcama yapıldığını öğrenmek istiyoruz.

 

  • Aynı şekilde yönetiminiz içinden birçok isim son 10 günden istifa ederek görevinden ayrıldı. Bursaspor camiasında büyük bir birliktelik hepimizin umuduyken bu isimlerin istifalarının nedenini öğrenmek istiyoruz.

Seçim öncesi en büyük vaatlerinizden olan ve seçimin ardından ilk dönemde sergilediğiniz şeffaflıkla camiada kazandığınız güveni, bu sorunlarla ilgili vereceğiniz net cevaplarla devam ettireceğinizi umuyoruz.

Bursasporum.com

Bağımsız Taraftar Platformu

Kaynak:

https://twitter.com/Mustafacevik10/status/1430071094220840962

https://twitter.com/eminadanurea1/status/1427376264403431425

https://twitter.com/Mustafacevik10/status/1430236854339743759

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.