Hava Durumu

Gençler bu maçta değilse hangi maçta oynatılacak?

Bursasporakademi.com'un Fuat Buruk'un açıklamalarına dair yayınladığı açıklama şöyle:

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Gençler bu maçta değilse hangi maçta oynatılacak?

Yardımcı Antrenörümüz Fuat Buruk, Akhisar Belediyespor maçının ardından açıklamada bulunmuş, altyapıdan sağ bek mevkii için neden oyuncu düşünülmediği sorusuna "bu maç altyapıdan oyuncu oynatılacak maç değildi" demişti.  Altyapımızı çok yakından takip eden kişiler olarak bizler bu açıklamayı üzülerek, talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyoruz. Altı dolu olmayan bir söylemde bulunan Fuat Hoca geçen hafta, Vodafone Arena'da söylediklerinin ardından, bugün bir kez daha mikrofonlardan uzak durması gerektiğini bizlere ispatladı.

Altyapıdan oyuncu oynatılacak maç kıstasını Fuat Buruk bize açıklayabilir mi?

Bursaspor altyapısından A Takımda görev alan son kişi Kubilay Kanatsızkuş, 8 maç yani 2 ay önce Gençlerbirliği deplasmanın da forma giymişti. O maçtan sonra oynamayı bırakın, kulübe yüzü görmediğini hepimiz biliyoruz. Geçen bu süreçte U21 Takımımızın üst üste kazandığı 14 maçın, hiç kimse için pek bir önemi yok anlaşılan. U21 Takımımızın Vakıfköy’de ki son maçında A takımdaki ağabeylerine nazire yaparcasına attığı 7 golü de hatırlatalım.

Sezon başındaki plansız yapılanma devre arasında da devam etti. Bırakın altyapı oyuncularını, sağ bek Advincula'yı yollayarak Erdem tek sağ bek olarak elimizde kaldı. Erdem sakatlanıyor, stoper Dany Erdem’in yerine geçiyor, sonra da beğenilmeyerek Hosogai sağ beke geçiyor. Bu gelişmeler olurken kimsenin aklına sezon başı Nilüferspor'a kiralanan sağbek mevkiinde 33 maçta 90 dakika forma giyerek hazır durumda bulunan Mehmet Zeki Çelik'i geri çağırmak gelmiyor. (Mehmet Zeki stoper mevkiinde de oynadığını biliyoruz. Ya da pilot takımdan Kenan Uz'u A Takıma alarak, U21'den Ekrem Kılıç’a profesyonel imza attırılabilirdi.

Akhisar maçına dönersek sağ bekte Bekir sahaya çıkıyor performansı o kadar dip ki seyirci dayanamayıp protesto ediyor. Maç sonu Fuat Hoca'nın savunması trajikomik olarak "Biz aslında Jem'i sağ bek düşünmüştük ama rahatsızlanınca Bekir'i oynatmak zorunda kaldık diyebilecek kadar futbolu bilen antrenörlere sahibiz.

Kusura bakmayın Hocam, ocak ayında bu kadro planlamasını yapamadığınız için bizde sizi eleştirmek zorunda kalıyoruz. (!)

Mesele sadece sağ bek meselesi de değil esasen. Haftalardır Serdar Aziz yok ancak Hamza Hocanın kara listesinde başı çeken Dany yedek bekliyor Şamil stoperde görev alıyor yeniden planlamaya takılan herkesin bildiği Ertuğrul Ersoy’dan bahsetmeyelim.

Yeşil Bursa’nın ve U21'in stoperlerini nasıl kazanırız diye düşünmezsek yarın öbür gün bu çocuklar kendilerine bir gelecek göremeyip, gitmek istedikleri zaman kimse bu gençleri oynamak istemiyor diye suçlayarak taraftarlarımızın önüne atmasın.

Bugün yukarısı için hazır görmediğin çocukların birçoğu Bursaspor'un altın jenerasyonu olan 1997 takımı. Kendi yaş kategorilerinde aldıkları şampiyonluklar, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya 9.luğu ve Milli Takımlar ile epey tecrübeye sahip kazanmayı daha altyapıda alışkanlık haline getirmiş winner oyuncu topluluğu.

Son olarak günü kurtarmaktan ziyade geleceği planlamak adına bizim düşüncemiz altyapıyı bilen, onlara güvenen bir hoca ile yola devam edilmesini istiyoruz. Bu ençok altyapımızdaki gençlere ihtiyaç duyulduğu dönemde onlara şans vermeyecekseniz, akademiden, A takıma bir oyuncu çağırmayacaksanız o zaman akademiyi kapatmamız gerekmez mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.