Hava Durumu

İngilizlere göre en akıllı stadyum o

Londra metrosu bunu okudu

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2019 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
İngilizlere göre en akıllı stadyum o

İngiltere'nin başkenti Londra tarihi ve turistik özellikleri yanında metro ağı ile de tanınır. Aynı zamanda toplu taşıma sistemlerinin en iyi çalıştığı başkentler arasında da ilk sıralarda yer alır.

İşte...

Metrosuyla, banliyö tren hatlarıyla, hatta çift katlı kırmızı otobüsleriyle her gün milyona ulaşan yolcunun taşındığı Londra'da günlük olarak yayınlanan bir gazete var: Free Metro.

Bu gazete...

Her gün tüm metro hatlarında ve toplu taşıma araçlarında ücretsiz dağıtıldığı için İngiltere'nin en çok okunan gazetesi durumunda.

Cuma günü...

Londra'da metroya ya da diğer toplu taşıma araçlarına binenler Free Metro gazetesinin Dünyanın En İyi Akıllı 5 Stadyumu manşetiyle karşılaştılar.

Üstelik...

1.-yazi-icin-londra-free-metro-gazetesi-25.01.2019-sayisi-dunyanin-en-sasrtici-5-stadyumu,-timsah-arena.jpgİngiliz gazetesinin yaptığı 5 stat sıralamasının birinci sırasında bizim Timsah Arena olarak dillendirdiğimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu vardı.

Çin'den National Stadium'un ikinci, Amerika Birleşik Devletleri'nden Golden 1 Center'ın üçüncü, Taiwan'dan National Stadium'un dördüncü, yine Amerika Birleşik Devletleri'nden  Lewi's Stadium'un beşinci sırada olduğu listede Timsah Arena şu satırlarla tanıtıldı:

"Bursa'da bulunan futbol takımı Bursaspor'un 44 bin koltuk kapasiteli sahası. Teknolojik olmaktan ziyade şaşırtıcı. Maç günlerinde aydınlanan gözleri ve dişleri olan dev yeşil bir timsahla çevrili."

Gerçi...

Özellikle timsahın başı tamamlanmadığı için eleştiriyoruz ve başta ulaşım düzenlemeleri olmak üzere başka bazı eksikleri de var, ama Timsah Arena'nın bu eksik haliyle bile uluslararası alanda en şaşırtıcı stadyumlar arasına girmesi hiç de yabana atılacak gibi değil.

O nedenle...

Heyecan veren atmosferiyle yeşil-beyaz tribünlerin coşkusunu yansıtan Timsah Arena'nın bildiğimiz eksiklerinin bir an önce tamamlanması ve Bursaspor'un şampiyonluk mücadelesi vereceği günlere dönmesi en büyük dilek.

Kuşku yok ki...

O zaman daha muhteşem olacak.

Kaynak:Olay / Ahmet Emin Yılmaz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.