Hava Durumu

İşte soygunun fotoğrafları

Bursaspor’un derdi, çilesi bitmek bilmiyor. Transfer tahtasına yoğunlaşan Timsah bu konuda epey bir yol almış olsa da diğer taraflardan patlak veren sıkıntılar can sıkmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
İşte soygunun fotoğrafları

Timsah Arena (Büyükşehir Belediye Stadyumu) büyük bir hırsızlığa sahne oldu. TFF Yükselme maçı olan Sakaryaspor A.Ş- Karagümrük A.Ş maçının oynandığı hafta ortaya çıkan ve daha sonrasında 3 defa daha gerçekleşen hırsızlıkla alakalı detaylar ortaya çıktıkça hırsızlığın boyutu da ciddi boyut kazanmaya başladı.

TAHMİNEN 6 AYDIR SÜRÜYOR

Olay tahmini olarak 6 ay önceye dayanıyor. Stadyuma dadanan hırsızlar Bursaspor’un gece maçı oynamasına bakın nasıl engel oluyor. Öncelikle Kuzey kale arkası tarafında kapı kilitlerini keski ile kesip Timsah kafasının üzerine kadar ulaşıyor. Burada fotoğrafta gördüğünüz ana şalterlere ulaşarak ilk başta ışıklandırmaya zarar vermeden kabloları kesip, soymaya ve satmaya başlıyor. Daha sonra kademe, kademe bütün stadyumun elektirikleri de aynı yöntemle kabloları kesilerek kullanılmaz hale geliyor.

GECE MAÇI İMKANSIZ

Bu esnada artık iş iyice çığırından çıkıyor ve gece maçı oynanmaz hale geliyor. Bunu yaparken de gün aşırı giriş, çıkış yapılıyor. Ancak 2 aydır Stadyumda güvenlik zafiyeti olduğundan dolayı kimse görmüyor. İş o kadar büyüyor ki içeride şantiyeden kalma yataklar bile kullanılıyor. Hırsızlar girip, çıkmak yerine zamanının bütün bölümünü bu işe harcıyor ve 2 kişi olduğu tahmin edilen hırsız gurubu işini yapmaya koyuluyor.

KABLOLARI İÇERİDE SOYMUŞLAR

Hatta işi kendilerince bir iş mecrası haline getirip. Kestikleri kabloları stadyum içerisinde soyarak plastik bölümlerini de içeride bırakıyorlar. Fakat temiz ve titiz çalışıp eldiven kullanıyorlar. Tahminen ilk etapta 100.000 TL civarında bir soygun gerçekleşiyor.

TEKRAR GELİYORLAR

100.000 TL yetmiyor ve daha sonra aradan 1 ay geçtikten sonra tekrar geliyorlar. Bu arada o dönem stadyum müdürü olan Sedat Şen olayı fark ediyor ve kapıları kilitleyip savcılığa şikayet dilekçesi yani suç duyurusunda bulunuyor. Ancak buna rağmen aradan 1 ay geçiyor ve tekrar kapılar kırılarak içeriye giriliyor. İşte burada ki asıl sorunda daha öncesinde bu zararın verildiği bölgeden aynı yöntemle tekrar giriliyor ve tek alınan önlem 5 TL’lik bir kilit oluyor. Bu sefer ışıklandırmaların kabloları yani büyük işe kalkışılıyor.

1 AY ÇALIŞMIŞLAR

Bu girişin akabinde ortalama 1 ay daha çalışmaya devam ediyorlar. Yani son hırsızlığın üzerinden 1 ay geçiyor ve tekrar içeriye giriliyor. Bu noktadan sonra içeride giriş, çıkış veya kalarak toplamda 20 gün daha çalışma devam ediyor ve büyük kabloları kesilerek, temizlenip satışa hazır hale getiriliyor.

ZARAR 400-600 ARASI

İşte daha sonrasında ise ortalama 400 ve 600 bin TL arasında bir hasar oluşuyor. Güvenlik ve stadyum müdürü Sedat Şen olayı 2. Kez fark ediyor ve tekrardan suç duyurusunda bulunuyor. Soruşturma başlıyor ve kapılar tekrar kilitleniyor ancak tekrardan hiçbir önlem alınmıyor. Ta ki Olay Yeri İnceleme Polisleri Stadyuma gelene kadar.

SUÇÜSTÜ YAPILDI

Olay Yeri İnceleme Polisleri stadyuma gelerek Sedat Şen ile birlikte olay yerini incelemek üzere Timsah Kafasına çıkıyor. Çıktıklarında kapı kilitli olmasına rağmen bir kişiyi suçüstü yakalayarak göz altına alıyor. Yani 3. Kez stadyuma giriş yapan hırsızlar olay soruşturma başlamasa ve o anda oraya gelmemiş olsa belki de stadyumda olay daha da vahim bir hal alacak ve zarar milyonlara çıkacak. Suçüstü yakalanan bu şahıs göz altına alınıyor ve tutuklu yargılanmak üzere hapishaneye atılıyor. Sorgusunda ise 2 kişi olduklarını itiraf ediyor.

OLAY MAHKEMEDE

Daha sonrasında Sedat Şen ve iki personel işten ayrılıyor. Sedat Şen ayrılma gerekçesini istifa olarak gösteriyor. Kendisiyle de görüştüm “Daha önceden Mesut Mestan ile yaşadığım sıkıntılar vardı. Kendisine bana bir özür borcu olduğunu söyledim. Ancak kendisi işten çıkardı. İzindeydim ve döndüğümde bu durum bana iletildi” dedi. Hırsızlık dosyası savcılık ve mahkeme boyutunda olduğundan dolayı şimdilik sessizlik hakim.

SİGORTA KARŞILAYACAK

Konuyla alakalı bilgi aldığımız eski müdür Sedat Şen “Sigortası olduğu için mahkeme tarafından bu zararın karşılanmasını talep ettik. Sigorta şirketi eksper yolladı ve kusur bizde olmadığı anlaşıldı. Ancak zarar büyük olduğu için devletin eksperi de inceledi ve tekrardan kusursuz olduğumuz anlaşıldı. Hasar sigorta şirketi tarafından karşılanacak” dedi.

İŞTE YAŞANAN HIRSIZLIK OLAYININ FOTOĞRAFLARI:

Kaynak: Kent Gazetesi / Fatih Akkuş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.