Hava Durumu

Teksas "Salonlar ve stadyumlar sporun evleridir"

Frutti Extra Bursaspor-Darüşşafaka maçının TOFAŞ Spor Salonu'nda oynatılmamasına tepkiler sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Teksas "Salonlar ve stadyumlar sporun evleridir"

Bursaspor Taraftar grubu Teksas, Frutti Extra Bursaspor-Darüşşafaka maçının Tofaş Spor Salonu'ndan alınıp başka salona verilmesine isyan etti.

Teksas'ın açıklaması şu şekilde:

"Değerli spor kamuoyu, Avrupa'da kentimizi ve ülkemizi başarı ile temsil eden Frutti Extra Bursaspor Basketbol Kulübü'müzün bu hafta ING Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka ile oynayacağı ve Play-Off yarışı için oldukça önem taşıyan karşılaşma, kulübümüzün onayı veya rızası dışında, çok daha düşük kapasiteli başka bir salona alınmıştır. Bu karara, iç saha maçlarımızı oynadığımız TOFAŞ Spor Salonu'nun, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kararı ile bir etkinliğe tahsis edilmesi gerekçe gösterilmektedir.


Son maçlarının tamamını kapalı gişe oynayan takımımız, kentimizin sporseverini yeniden salonlara çekmeyi başarırken ve taraftar desteği ile temsil kabiliyetini günden güne büyütürken, kaç kişinin katılacağı belirsiz bir etkinliğe yapılan bu tahsis, hem camiamız için, hem de profesyonel anlamda kabul edilemez niteliktedir. Benzer uygulamalara başka bir kentte rastlanmıyor olması da oldukça dikkat çekicidir.
Bu karar sebebi ile kombine sahibi taraftarlarımızın ve saha içi koltuk sahibi taraftarlarımızın yaşayacağı mağduriyet, yaşayacağımız maçlık sponsor ve gişe kaybı ile kapasite sorunu nedeniyle mahrum kalacağımız taraftar desteğinin hesabının nasıl verileceğini merak etmekteyiz.


Unutulmamalıdır ki, salonlar, stadyumlar sporun evleridir. Yapılma amaçları, spora ve sporseverlere ev sahipliği yapmalarıdır. Bu yanlış uygulamadan dönülmesini ve maçımızın değil, çok daha az insanın katılacağı söz konusu etkinliğin bir başka salona veya kültür/etkinlik merkezine alınmasını bekliyoruz."

Kaynak: Bursaspordabugün.com - https://www.bursaspordabugun.com/tr/haberler/detay/teksastan-anlamli-tepki-47231

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.