Hava Durumu

Yeni başkan seçildi!

Kulübümüzün 30. Başkanı Ömer Furkan Banaz oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursasporum.com
Yeni başkan seçildi!

Kulübümüzün 57. Olağanüstü Genel Kurul'u Tofaş Spor Salonu'nda 490 genel kurul üyemizin katılımıyla gerçekleşti. Kongrede tek aday olması nedeniyle oylamanın açık oylama ile yapılıp yapılmayacağı Divan Kurulu tarafından oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi. Genel Kurul Geçici Divan Başkanı İlhan Parseker, tek Başkan Adayı Ömer Furkan Banaz ve yönetim kurulu listesini üyelere tek tek okudu. Daha sonra açık oylamaya geçildi. Ömer Furkan Banaz oy çokluğu ile Bursaspor Kulübü Başkanlığına seçildi.

Kulübümüzün yeni başkanı Ömer Furkan Banaz yaptığı konuşmada, ''Önce selam eder sonra kelam ederim. Efsanelerle yoğrulmuş bu şehri kuranları selamlarım. Nice badirelere göğüs gerenleri selamlarım. Şampiyonluk görmeden yitirdiğimiz nice canlara hem selam hem rahmet olsun.
Öncelikle genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Rengini Bursa Ovası'nın yeşili ve Uludağ'ın beyazından alarak kuruldu bu kulüp. 5 ayrı spor kulübünün birlikteliğinden doğan güçtür Bursaspor. Aramızda bu başarılara şahit olan başarısızlıklarda uykuları kaçan büyüklerimiz var.
Birçok insanın emeği var bu kulüpte. Ben bu vesileyle ilk günden bugüne kulübümüze emeği geçen herkese şükran sunuyorum. Bursa emanettir. Bize değil bizde emanettir. Tüm takımların bir yanılgısı var geçmişle övünmek. Farklı kulüp organizasyonlarında ve Avrupa'da çeşitli başarılara imza attık. Önemli olan geçmişten ders alıp yarınları inşa etmektir.
Kulübümüzün içinde bulunduğu açmaz ortadadır. Dört yılda dört başkan değiştirdik. Bursaspor içinde bulunduğu durumu hak etmemektedir. Genç bir ekibiz. Dolayısıyla içimizde umutla bakanlar olduğu kadar bizlere tereddütle bakanlar da var. Tüm inisiyatif ve imkanlarımı kullanarak kulübümüzün marka değerimi arttıracağım. Bizim öncelikle hedefimiz mali dengeyi sağlamak olacak. Camiamızın yüzümü güldürmek istiyoruz. Türk spor camiasına tekrardan güven vermek istiyoruz.
Bunu gerçekleştirmek yalnızca yönetimle çözülecek bir durum değil. Bu zorlu süreçte her kesime ve herkese sorumluluklar düşüyor.
Bizim bu süreçte sahadaki oyuncularımızdan tutun da kapıdaki güvenlik görevlimize kadar herkese ihtiyacımız var . Bir ve beraber olmalıyız. Bursaspor sevdalıları olarak toparlanmaya ihtiyacımız var. Düştüğümüz yerden kalkmaya tekrardan toparlanmaya ihtiyacımız var. Kazanılan güven ortamını seçildiğimiz ilk günden itibaren her kesim hissedecek. İnşallah ben ve yönetim kurulum var gücümüzde büyük bir dikkatle çalışacağız. Başta BB Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Türkiye sevdamız Bursaspor aşkımız diyenlerle yola devam edeceğiz.'' dedi

Olağanüstü Genel Kurulumuza katılan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da açıklamalarda bulundu. Aktaş, ''Ben Bursasporluyum. Çocukken bu işe ağlayacak kadar Bursasporluyum. Bu şehir her sene 45-50 bin büyüyor. Bu şehrin altyapısı da sanayisi de her şeyiyle çok büyük adımlar gerektiriyor. Bu şehir beni bu işleri yoluna koymam için seçti. Lakin benim pozisyonum ne olursa olsun ben Bursasporluyum. Bu memlekette hürriyet var. Ben tüm takımlara saygı duymak zorundayım. Bursaspor bağış alamıyor şu an. Bursaspor 3-4 haftadır yönetimsiz bir şekilde sahaya çıkmaya çalışıyor. Beni arayanlar oldu. Hiç tahmin etmediğim insanlar aradı. Ağlayanlar oldu. Bir muhtarlar toplantımız vardı. Altmışlı yaşlarda bir abimiz biz bir şey istemiyoruz yalnızca Bursaspor’u yalnız bırakma dedi. Biz hala düşme hattındayız. Bazı takviyeler yapılmalı. Transfer tahtası için. Ama mevcut yönetim yoktu. Yaklaşık 60 yıllık mazisi olan bir kulüp için bu durumlar çok üzücü. Transfer tahtasının rakamına 3 milyon diyorlar. Öyle bir şey yok. Belirli imkanlarımızı kullandık. Bazı yerlere telefonlar açtık. Sonraki sürecimiz yönetim kurulu oluşturmaktı. Ben Bursaspor'u yönetmeyeceğim. Ben Bursaspor'a katkı vermeye çalışacağım. Bu kongremizin ve yeni yönetimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.''



Ömer Furkan Banaz'ın Yönetim Kurulu Listesi

Ömer Furkan Banaz, Talha Temurhan, Mehmet Zahit Yanar, Sinan Topuk, Enes Can Demir, Ramazan Çetin Kaya, Onur Özen, Ali Karaca, Mustafa Kuzu, Rıdvan Gültekin, Ahmet Güngör, Selim Yolgeçen, Metin Alp

Yönetim Kurulu Yedek Listesi

Şaban Serbest, Mustafa Ermiş, Ersel İkiyıldız, Emre Planalı, Semih Şevik, Sezayi Çelik

Disiplin Kurulu Listesi

Volkan Aksu, Umut Önel, Yıldırım Hacıoğlu

Denetim Kurulu Listesi

Ali Nazım Tekelioğlu, Onur Dağlı, İbrahim Hoşgül

TFF Delege Kurulu Listesi

Emre Şankaya, Abdülkerim Demir, Yunus Tan, Mert Uz

Kaynak: Bursaspor.org.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.